Sparerunde i lufthavnen: 380 medarbejdere går ned i løn og arbejdstid

Københavns Lufthavn har netop afsluttet forhandlinger om sin anden sparerunde. Flere hundrede medarbejdere går nu ned i arbejdstid og løn for at dække besparelser svarende til 147 fuldtidsstillinger. Hertil kommer 60 fyringer.

Foto: CPH

Af Pia Melander Guilbert

Tidligere på måneden kunne Københavns Lufthavn meddele, man stod over for endnu en sparerunde, hvor der der skulle finde besparelser svarende til 325 fuldtidsstillinger. Konstruktive forhandlinger fører nu til, at cirka 380 medarbejdere går ned i tid og løn, skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Stor fleksibilitet

Arbejdsfordelingen svarer til effekten af 147 fuldtidsstillinger. Det betyder, at antallet af reelle fyringer er reduceret til 60 fuldtidsstillinger.

Forhandlingerne har også resulteret i et øget fokus på udannelsestiltag med lønrefusion.

“Jeg vil gerne sige mange tak til både tillidsfolk og medarbejdere for den fleksibilitet, de har udvist i en meget svær tid for lufthavnen. Det er ikke længe siden, at vi senest måtte reducere omkostninger og sige farvel til mange dygtige medarbejdere. Derfor er jeg glad for, at så mange ansatte har udvist stor fleksibilitet. Det betyder, at vi – selv om vi ikke undgår afskedigelser – kan begrænse antallet betydeligt,” udtaler HR-direktør Kirstine Bergenholtz.

 
 

Seneste artikler

 

Fik du læst?