Midlertidige testcentre vender tilbage

Som følge af regeringens opfordring til at alle 15 til 25-årige lader sig coronateste inden jul, vender de midlertidige lokale teststeder tilbage i både Tårnby og Dragør.

Foto: Lars Wallin, Region Hovedstaden.

Af Pia Melander Guilbert

Som en konsekvens af det høje smittetryk i hovedstadskommunerne opfordres alle 15 til 25-årige nu at lade sig teste, også selvom de ikke udviser symptomer.

“Vi kan se nogle meget bekymrende høje smittetal blandt unge i mange af kommunerne. Vi skal have stoppet smittekæderne – gerne inden jul, så børn og unge ikke kommer til at hive corona med hjem, hvor de kan smitte ældre og mere sårbare familiemedlemmer,” sudtaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) i en pressemeddelelse.

Test uden tidsbestilling

I Tårnby har man fra i dag genetableret testcentret på Gl. Kirkevej 98 i stuen med indgang fra Amagerlandevej. I første omgang vil testcentret være åbent den 3. og 4. december, skriver kommunen på sin hjemmeside, og det vil i tidsrummet 10 til 16 være muligt at få en test uden tidsbestilling.

I Dragør bekræfter borgmester Eik Dahl Bidstrup over for AmagerNyt, at et midlertidigt testcenter også vil dukke op for at gøre det nemmere for byens borgere, heriblandt de unge, at lade sig teste. Datoen for det midlertige testcenter i Dragør er ifølge region Hovedstaden fastsat til 14. til 16 december. Tid og sted kendes ikke endnu.

Alle aldersgrupper er velkomne til at benytte testcentret på Gl. Kirkevej. Husk at medbringe sundhedskort.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?