Fordelsprogram forvandlet til frugtplantager

Københavns Lufthavn har nedlagt sit fordelsprogram i forbindelse med corona, og medlemmerne fik mulighed for at bruge deres opsparede point til et godt formål. Det betyder nu cirka 40 frugtplantager i Dragør- og Tårnby Kommune.

Foto: CPH

Af Pia Melander Guilbert

392.414 kroner. Det er beløbet, som CPH sammen med de tidligere medlemmer af lufthavnens fordelsprogram nu har doneret til Landsorganisationen Plant et Træ, og det kommer der nu cirka 40 frugtplantager ud af i henholdsvis Dragør og Tårnby.

Børn i arbejdstøjet

Det er meningen, at træerne skal plantes af lokale børn, og 7. december trak børn og pædagoger fra Børnehaven Eskebøl Allé i Tårnby som de første i arbejdstøjet for at plante æble- og pæretræer samt brombærbuske på institutionens legeplads.

Foto: CPH

”Vi ved, at vores nabokommuner, ligesom vores lufthavn, er hårdt ramt af Coronakrisen. Så vi synes, at det er vigtigt, at vi fortsat har fokus på at være en ansvarsfuld medspiller i vores lokalsamfund, og derfor er jeg personligt rigtig glad for, at vores passagerer har valgt at donere deres point til træplantning. En flot donation, som vi sammen med Plant et Træ har haft et stort ønske om, skulle gå til vores nabokommuner for netop at understøtte vores nære lokalsamfund” fortæller Thomas Woldbye, adm. direktør i CPH i en pressemeddelelse.

Flere plantager løbet af vinteren

Plant et Træ arbejder ikke kun for at plante flere træer i Danmark, men ser det også som en vigtig opgave at lære børn og voksne om de forskellige træer, der plantes. Derfor kommer træerne med en læringspakke, der indeholder bøger om den danske natur og dyrene, der lever i den. Men i anledningen af julens komme, fik børnene i børnehaven også et lille grantræ med.

Foto: CPH

De næste måneder vil der i Tårnby Kommune blive plantet yderligere cirka 32 frugtplantager og andre træer i kommunens daginstitutioner, SFO’er, skoler, klubber og andre fritids- og kulturinstitutioner. Også Dragør Kommunes daginstitutioner kan i begyndelsen af 2021 se frem til at få leveret træer og buske, som de i fællesskab kan plante, se gro og høste frugterne af.

Seneste artikler

 

Fik du læst?