Musikskolelærer indspiller album i Nashville

Han har lavet musik til en gospelkirke i New York og siddet i forældrebestyrelsen i Pilegårdsskolen i Tårnby, men du kender ham måske bedst som underviser på Dragør Musikskole. Nu er Michael Skotte aktuel med albummet: “Passion, Grace, Fire & Ice”

Foto: Michael Skotte

Af Pia Melander Guilbert 

Som fuldtidsmusiker har Michael Skotte haft mange forskellige jobs. Et af de mere eksotiske var dengang, han blev kontaktet af en gospelkirke i New York:

– De sendte mig teksterne, de gerne ville have musik til, og betalte mig et beløb pr nummer, fortæller Michael, der bor med sin familie i Tårnby, men måske er mest kendt i Dragør, hvor han siden 1990 har været ansat i Dragør Kommune og både har undervist på ungdomsklubberne og i Dragør Musikskole. Det sidste gør han stadig.

– Jeg underviser i guitar, samspil og computer-musikstudio workshop. Det er et job, jeg er meget glad for, fortæller Michael, der lige nu er aktuel med sit tredje album i eget navn: “Passion, Grace, Fire & Ice.”

Taylor Swift og de andre

Albummet er delvist indspillet i Nashville i USA. Flere amerikanske musikere medvirker, blandt andet Mike Waldron og Justin Ostander, som også har spillet med Taylor Swift, Kid Rock, Dolly Parton, Olivia Newton John og Martina Mcbride. Med på mange af numrene er også Nicklas Sonne og Jacob Riiser fra Dragør samt Josef Aarskov fra Tårnby.

Selv beskriver Michael Skotte albummet som en hyldest til livet og en buket af alle de genre, han selv godt kan lide. På spørgsmålet om, hvor vidt det er de talentfulde musikskoleelever, der har inspireret til albummet, svarer han:

Foto: Michael Skotte

– Nej.

Og så alligevel påvirker alt, hvad man oplever, jo den kreative proces, tilføjer han:

– Der er en enorm livsglæde forbundet med at være musikskolelærer. Man kan gå og hænge lidt med næbbet, og så kommer der en 11-årig ind, som har glædet sig hele dagen til at skulle komme og spille.

Live er aflyst

Den glæde smitter, understreger Michael, der trods de snart tyve år som lærer på Musikskolen ikke mærker meget til rutine:

– Alle børn er jo forskellige, og jeg tilrettelægger min undervisning efter den enkelte. Med nogle skal vi lige tale lidt, inden vi går igang. Andre er bare lige på. Det er fantastisk, og jeg føler mig meget heldig. Mange af mine kollegaer har det rigtig svært lige nu. Det er live-koncerter, man tjener penge på som musiker, og de er allesammen aflyst på grund af corona.

Om Passion, Grace, Fire & Ice

En blanding af rockpop, country pop og rock, prog rock og fussion rock. Det fælles tema for albummets 12 sange er en hyldest til livet og passion for musikken.

Danske Nicklas Sonne (Defecto), samt Nashville bosiddende Brittini Black, Matt Dame og Mike Willis er gæste vokalister, og deler sanger tjansen med Michael.

Michael spiller mange af instrumenterne selv, men bliver bakket op af Josef Aarskov på trommer og kor, Jacob Riiser på bas, samt Nashville musikerne Tim Grogan, Smith Curry, Rod Lewis, Dane Bryant, Mike Waldron samt Justin Ostander som hver især har spillet med Taylor Swift, Kid Rock, Dolly Parton, Olivia Newton John og Martina Mcbride. Albummet er mixet og mastered af Nicklas Sonne.

Det udkommer 21. december, men allerede nu kan du lytte til flere af numrene her: https://distrokid.com/hyperfollow/michaelskotte/passion-grace-fire–ice-2

 

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?