Dragør har nu landets 3. højeste incidens – Tårnby på en 8. plads

Dragør kommer nu på tredjepladsen i en konkurrence, man ikke har lyst til at deltage i. Det er nemlig den kommune i Danmark, der ifølge Statens Serum Instituts nyeste måling har tredjeflest antal smittede opgjort pr 100.000 indbyggere.

Sådan ser Danmarkskortet pt ud ifølge Statens Serum Instituts dahsboard. Den mørkerøde farve, der dækker hele Sjælland, symboliserer en incidens over 200 pr 100.000 indbyggere.

Af Pia Melander Guilbert

Kun Ishøj og København overgår nu Dragør, når det kommer til antal smittede coronasmittede pr 100.000 indbyggere. Det såkaldte incidenstal. Dragørs incidens ligger på 843,9, hvilket svarer til 121 smittede.

Tårnby, der for ikke så lang tid siden lå øverst på listen, kommer nu på en 8. plads med en incidens på 733,5, svarende til 314 antal registrerede smittede. Også i Tårnby er antallet af faktisk smittede dog vokset siden kommunen lå på 1. pladsen. Den er bare vokset mere i andre kommuner.

Ikke flere tests i Dragør inden jul

Fra i morgen vil det være muligt at få en gratis lyntest i Tårnby, oplyser Tårnby Kommune. Det nye teststed, der ligger i Vestamagerhallen på Ugandavej 105, er åbent fra kl 09 til 20 i hverdage og 10 til 19 i weekenden. Man skal ikke bestille tid, og svaret er klar efter typisk 10til 15 minutter.

Samtidig oplyser Tårnby Kommune det igen bliver muligt at blive testet på Gl. Kirkevej 98 i stuen, hvor der tidligere har været oprettet testcenter, også fra i morgen og til og med d. 21. december.

I Dragør var der ugens første tre dage testcenter i Hollænderhallen. Desværre var der mange, der ikke nåede at blive testede, men Dragør får ikke mulighed for at teste mere inden jul.

– Det er rigtig ærgerligt, da mit indtryk ellers var, at regeringen ville sørge for, at der samtidig med de skrappe restriktioner også var testkapacitet, udtaler borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) til AmagerNyt.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?