Sverige lukker grænsen mod Danmark fra midnat

En ny corona-variant, der blandt andet er fundet Danmark, får nu Sverige til at lukke grænsen, og det sker allerede fra midnat, oplyste den svenske indenrigsminister på et pressemøde i dag.

Foto: Øresundskonsortiet

Af Pia Melander Guilber

En ny corona-variant, der blandt andet er fundet i Danmark, kombineret med at storcentre og stormagasiner her i landet nu er lukket ned, har fået Sverige til at lukke grænsen fra midnat. Det oplyser den svenske indenrigsminister Mikael Damberg på et pressemøde i dag.

I Sverige frygter man, at mange danskere ellers vil tage til Malmø for at foretage deres julegaveindkøb.

70 procent mere smitsom

Forbuddet gælder ikke for svenske statsborgere og danskere, som bor eller arbejder i Sverige. Godstransport er ligeledes fritaget fra indrejseforbuddet.

I Danmark er der indtil videre konstateret ti tilfælde af den nye corona-variant, der især har bredt sig i Storbritanien. Både Danmark og Sverige samt en række andre lande lukker nu luftrummet for fly fra Storbritanien.

Ifølge en britisk ekspertgruppe er den nye variant 70 procent mere smitsom end de corona-varianter, der hidtil er fundet. Det er dog ikke usædvanligt, at en virus muterer, og der er indtil videre heller ikke noget, der tyder på, at den nye virus-variant er mere farlig eller påvirker effekten af vacciner mod corona-virus.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?