Planlagte behandlinger udskydes yderligere to uger

For at give plads til behandling af corona-patienter, rykker hospitalerne i Region Hovedstaden nu planlagte behandlinger længere frem. Det er ikke senge, der mangler, men medarbejdere. Udskydelsen kan også komme til at gælde planlagte kræft- og hjerteoperationer.

Foto: Rigshospitalet, Region H.

Af Pia Melander Guilbert

“Når smitten stiger, så bliver flere af vores ansatte også syge. Samtidig kræver de mange patienter i isolation flere ansatte pr. patient, så det er ikke senge, vi lige nu mangler. Vi mangler medarbejdere. De har løbet rigtig, rigtig stærkt her i juledagene. Og de kan desværre se frem til et alt for travlt nytår. Og desværre nok også travle uger i januar.”

Det udtaler regionsformand Sophie Hæstorp i en pressemeddelelse udsendt af Region H. Hun opfordrer os alle til at se så få som muligt – ikke mindst nytårsaften:

“Vi skal passe på de syge. Og vi skal passe på personalet, som lige nu er meget presset. Situationen er lige nu så alvorlig, at jeg synes, at man skal overveje at begrænse gæstelisten til en håndfuld.”

Værst på Sjælland

Den alvorlige situation betyder, at regionen ikke forventer at komme ned på et niveau, hvor planlagte behandlinger kan laves inden 11. januar. Derfor udskydes det planlagte nu til 24. januar.

“Hvis der er steder på hospitalerne, hvor vi stadig kan behandle, så gør vi naturligvis det,” udtaler lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger, som også fremhæver muligheden for at sende patienter til Region Syd og Region Midt, som også har travlt, men dog lidt mere luft end hospitaler og sygehuse på Sjælland.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at udskydningen af planlagte operationer også kan komme til at gælde hjerte- og kræftoperationer.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?