Nedlukning giver flere fartovertrædelser

Under nedlukningen i foråret, registrerede politiet flere hastighedsoverskridelser på de tomme veje, og i denne weekend blev en bilist stoppet på Englandsvej for at køre kørte 139 km/t i en zone, hvor man må køre 60.

Foto: Københavns Politi

Af Pia Melander Guilbert

Mindre trafik på vejene som følge af corona-nedlukning kan friste til et ekstra tryk på speederen. Det oplevede politiet under nedlukningen i foråret og i denne weekend stoppede man blandt andet en bilist, der kørte 139 km/t på Englandsvej i en zone, hvor man kun må køre 60 km/t. Den type fartoverskridelser betyder øjeblikkelig inddragelse af kørekortet og en sigtelse for vanvidskørsel. Det skriver Københavns Politi i et tweet i dag.

For at forhindre, at den nuværende nedlukning igen bliver anledning til at køre for hurtigt på de ellers tomme veje, afholder politiet i denne uge landsdækkende hastighedskontrol.

Englandsvej, krydset ved Tårnby Torv. Foto: AmagerNyt

”Vi så under den første corona-nedlukning i foråret 2020, at der blev mere plads på vejene – og det fik desværre nogle bilister til at træde ekstra på speederen. Det skaber utryghed og kan give farlige situationer for andre trafikanter, og det vil vi ikke acceptere. Derfor sætter vi nu igen særligt fokus på hastighed for at forhindre, at det sker igen,” udtaler politikommissær i Operativ Færdselsafdeling, Henning Pedersen. 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?