Første vacciner i Dragør og Tårnby

Både Dragørs og Tårnbys plejehjem har i dag modtaget de første coronavacciner. I Dragør var det 87-årige Inge Karlsson, der tog det første stik.

Foto: AmagerNyt

Af Pia Melander Guilbert

Det var en flot, frostklar januarmorgen, da en varevogn fra Region Hovedstaden tirsdag rullede ind foran Plejecenter Enggården i Dragør til det, kommunens sundhedschef Tina Roikjer Køtter senere betegnede som en festdag.

Både Dragør og Tårnby Kommune har d. 5. januar modtaget de første vaccinationer til plejehjem og personale. I Dragør var både borgmester Eik Dahl Bidstrup og formand for Social- Sundheds- og Arbejdsmarkedudvalget Nicolaj Bertel Riber mødt op foran plejehjemmet for at markere dette lys i mørket, som de kaldte det.

Fra venstre sundhedschef Tina Roikjer Køtter, formand for Social- Sundheds og Arbejdsmarkedudvalget Nicolaj Bertel Riber og borgmester Eik Dahl Bidstrup foran Plejecenter Enggården. Foto: AmagerNyt.

87-årige Inge var den første plejehjemsbeboer, der blev vaccineret og hun rullede efterfølgende ud i kulden, hvor den lokale presse ventede sammen med politikerne for at ønske tillykke.

87-årige Inge var den første plejehjemsbeboer, der blev vaccineret på Enggården. Foto: AmagerNyt

I alt 90 plejehjemsbeboere og cirka 50 ansatte lod sig vaccinere i løbet af de tre timer, Region Hovedstadens vaccinationsbil var på besøg på Enggården, der har i alt 104 boliger og 13 midlertidige opholdspladser. Og Inger glædede sig til om tre uger, hvor hun skal modtage anden dosis.

AmagerNyt ventede udenfor, mens Inge lod sig vaccinere. Foto Plejecenter Enggården.

Meldingen fra Region Hovedstaden er, at man forventer at være igennem første vaccinationsrunde på regionens plejehjem sendt 7. januar. Dette er hurtigere end først forventet. 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?