Risikoniveauet hæves til højeste

På et pressemøde i dag kl 15 forventes risikoniveauet at hæves til det højeste, niveau 5, samtidig med at forsamlingsloftet sænkes til fem personer og afstandskravet øges.I både Dragør og Tårnby er antallet af smittede faldet markant.

Foto fra tidligere pressemøde

Af Pia Melander Guilbert

Der blev i går registreret 2076 nye tilfælde af covid-19 i Danmark, og i dag klokken 15 indkalder Statsministeriet til pressemøde, hvor risikoniveauet hæves fra 4 til 5, afstandskravet øges til 2 meter i dagligvare- og detailhandel, og forsamlingsloftet i det offentlige rum sænkes til fem personer. Det erfarer TV2:

https://nyheder.tv2.dk/2021-01-05-seneste-nyt-om-coronavirus-5-januar

Både i Dragør og Tårnby er smitten ellers faldet på det seneste, selvom begge byer stadig har en høj incidens. Tårnby ligger ifølge dagens tal fra Statens Serum Institut på en 20. plads med en incidens på 325,7, hvilket svarer til 151 smittede. Dragør kommer på 23. pladsen med en incidens på 345,9 og reelt 50 smittede.

Det såkaldte dashboard fra Statens Serum Institut illustrerer smitten i Danmark.

For kun 14 dage siden havde Dragør til sammenligning en incidens på 843,9 med 121 smittede, mens Tårnbys incidens lå på 733,5 med 314 smittede.

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Sommer på fortet

Dragør Kommune meddeler, at der åbnes for udendørsaktiviteter i Kongelundefortet Outdoorcenter. Det sker tre uger i skolernes sommerferie.   Skolebørnene skal ikke kede sig i

Læs mere »

Go’morgen Amager

Tirsdag 11. maj – solen står op kl. 05.06 og går ned kl. 21.06. Dagen er tiltaget med 08.58 minutter. Nymåne. Vejret: Dagen i dag bliver en

Læs mere »