Alle restriktioner forlænges til 7. februar

På et pressemøde i aften forventes regeringen at forlænge de nuværende restriktioner frem til 7. februar . Det er frygten for den britiske mutation, der får regeringen til at forlænge restriktionerne, selvom kontakttallet i går nåede på 0,9.

Af Pia Melander Guilbert

Hjemmeskolen fortsætter og liberale erhverv som butikker, storcentre, frisører og så videre skal stadig holde lukket efter d. 16. januar, hvor de nyeste restriktionerne i første omgang skulle gælde til. Det skriver TV2, der også kan oplyse, at der i aften vil være pressemøde om situationen:

https://nyheder.tv2.dk/politik/2021-01-13-tv-2-erfarer-regeringen-laegger-op-til-at-forlaenge-alle-restriktioner

Selvom kontakttallet nu er nede på 0,9 og pandemien dermed på retræte, får frygten for den meget smitsomme engelske mutation (cluster B.1.1.7) nu regeringen til at forlænge nedlukningen frem til 7. februar.

– Jeg vurderer, at en forlængelse af restriktionerne er nødvendig. Ikke mindst for at sikre, at den britiske mutation ikke underminerer den danske epidemikontrol, udtalte statsminister Mette Frederiksen under en debat i Folketinget tidligere i dag.

På sin facebookprofil anbefalede Mette Frederiksen i går en artikel fra Zetland.dk, der forklarer hvorfor den engelske variant er så alvorlig.

https://www.zetland.dk/historie/sOXVr2Yw-aekdaa3R-9a41b?fbclid=IwAR1t3i2qbNHBuMl1n52dzlV3jt0ndWrpRCIKBLZQiL8ez9JwhAvORbT1Q7U

Hun tilføjede:

– Vi kan ikke udrydde den engelske variant af corona i Danmark. Den er allerede for udbredt. Men vi kan gøre alt, hvad vi kan, for at forsinke dens udbredelse i samfundet. Så vi kan vaccinere så mange som muligt. Det er et kapløb med tiden. Det kræver, at vi ikke giver slip nu eller i den kommende tid – også selv om at de daglige smittetal måske umiddelbart ser bedre ud.

Seneste artikler

 

Fik du læst?