Ugentlig test til hjemmeplejens medarbejdere

Fra denne uge tilbyder Region Hovedstaden ugentlige tests af medarbejdere på plejecentre og i hjemmeplejen. Selvom vaccinationerne er i gang, vil der nogle uger endnu være brug for at teste og holde smitten væk fra ældre borgere og personale.

Foto: Lars Wallin, Region Hovedstaden

Af Pia Melander Guilbert

32.000 medarbejdere i den kommunale hjemmepleje har nu mulighed for at blive testet en gang om ugen.

Selve podningen af medarbejdere bliver foretaget af kolleger i kommunen. Når den enkelte kommune har meldt ud, hvor testene skal leveres og hvor mange, der er brug for, rykker regionens biler ud med podepinde og andet udstyr.

Giver større tryghed

Når halspodningerne er lavet, kommer regionen og henter testene, der bringes til analyse på Statens Serum Institut, hvor der er korte ventetider på svar. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

“Selvom vi er godt i gang med vaccinationer og bl.a. har tilbudt alle plejecentre første stik, så er der nogle uger endnu brug for at teste og holde smitten væk fra vores ældre borgere og det personale, som skal passe dem. Ugentlig test styrker muligheden for at forebygge udbrud på plejecentre og hjemmepleje. Det giver større tryghed for borgere og ikke mindst medarbejdere,” udtaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Den ugentlige test af det kommunale personale kommer også til at løse den nuværende udfordring med test af svenske sundhedsmedarbejdere, der pendler til Danmark, blandt andet i Helsingør, oplyser Region Hovedstaden.

Foruden den ugentlige halspodning (PCR) bliver kommunerne også tilbudt hurtigtest (podning i næsen), der skal fungere som screening på sociale institutioner og botilbud. De private leverandører aftaler direkte med kommunen, hvordan og hvornår test iværksættes.

Seneste artikler

 

Fik du læst?