Legetøjsbutikker i Dragør

Det er længe siden, at der har været legetøjsbutikker i ”Det gamle Dragør”.

14. januar 2021. En af de ældste modeller i udstillingen. Stigevognen i en udgave, der er fremstillet under besættelsen, hvor flere dele blev fremstillet af erstatningsprodukter. Bemærk slangeruller, hvor den ene er erstattet af ikke krigsprodukt i gummi. I slutningen af fyrrene begyndte Tekno, at fremstille zinkmodeller med konkurrenten Zone Redningskorpset’s logo. (Foto: Dines Bogø).

Af Dines Bogø

Der har været flere legetøjsbutikker på Kongevejen og der lå en butik i Von Ostensgade 6.

14. januar 2021. I udstillingen ser man også et mindre udvalg af nyere Volvo-modeller. (Foto: Dines Bogø).

I dag kan man periodevis opleve lidt af stemningen, hvis man kigger ned i Toldergade 4 til farve- og tapethandler Jørgen Palm Steffen (1938).

15. januar 2021. Jørgen har bygget telte til felthospitalet, der bemandet med figurer fra de tyske firmaer Lineol og Elastolin. Nederst fra en lejr, hvor indianerne har taget nybyggere til fange. (Foto: Dines Bogø).

Ofte har Jørgen lavet skiftende udstillinger med noget af det gamle legetøj. Der er også nyere bilmodeller, men figurer er fra perioden 1935-1960.

I øjeblikket er mange af vinduerne pyntet, men inden længe bliver udstillingerne skiftet.

15. januar 2021. Cowboys bliver angrebet af de oprindelige indbyggere. (Foto: Dines Bogø).

At Jørgen er en formidabel guide på byvandringer, har mange erfaret flere gange. Han fortæller med glæde om sin tid i skolen, byen og de mange forretninger.

28. august 2018. Fra en Jørgen’s byvandringer. Her fortæller han om sin tid i Dragør Skole for medlemmer af Dragør Lokalhistoriske Forening. (Foto: Dines Bogø).

Seneste artikler

 

Fik du læst?