Ny DB-træner:”Det skal være sjovt!”

I denne uge har Lars Albrecht Jensen første arbejdsdag som ny cheftræner i Dragør Boldklub (DB). Som afløser for Henrik Gundersen skal han nu forsøge at fortsætte de gode resultater i Københavnsserien (KS), hvor DB overraskende sikrede sig en plads blandt topholdene, inden coronaen satte en stopper for kampene.

Lars Albrecht Jensen (tv) var seneste cheftræner i Dragør Boldklub fra 2009 til 20013. Foto: Privat

Faktisk er det anden gang, at Lars Albrecht Jensen sætter sig i trænersædet i DB. Fra 2009 til 2013 stod han ligeledes i spidsen for DB’s bedste mandskab, og ligesom nu endte man også dengang med at spille i KS.

Væsentlige forbedringer

Der er dog sket væsentlige forbedringer på en række afgørende punkter siden da, hvilket var stærkt medvirkende til, at Lars Albrecht Jensen sagde ja til tilbuddet om at overtage ansvaret for klubbens bedste hold på ny.

“For det første havde vi jo ingen kunstgræsbane dengang, så derfor kunne vi ikke træne hele året. Vi måtte ind i mellem “bestikke” nogle flinke folk i Kastrup eller Tårnby med en flaske rødvin, hvis vi skulle låne en bane om vinteren. Nu kan vi jo træne udendørs hele året”, jubler Lars Albrecht Jensen og fortsætter:

“Der er også et helt andet fundament i klubben nu. Talentsamarbejdet A27 og sponsornetværket gør, at klubben er på et helt andet niveau end dengang, så det bliver sjovt at være med igen”, siger han.

Balance i truppen

Nøglespillere som Frederik Glendorf, Frederik Frost og Viktor Ziegler har tidligere haft den nye/gamle træner i deres ungdomsår. De, og den øvrige trup, får nu et gensyn med Lars Albrecht Jensen frem til sommerferien i første omgang.

Han er som udgangspunkt meget opmærksom på, at der skal være en god balance mellem de unge talenter og de mere erfarne spillere, som skal være med til at gøre gruppen mere homogen:

“Seks af spillerne i den nuværende trup har før prøvet at rykke op i KS sammen med mig, og de kan bidrage med deres egne oplevelser og give noget viden videre til de unge drenge, som af naturlige årsager er i starten af deres karriere. Det giver en god balance i truppen”, fastslår den nye cheftræner.

Selv om DB trods alt befinder sig i landets femtebedste række, kan man godt forvente, at spillestilen alligevel bliver teknisk, underholdende og boldbesiddende:

“Jeg vil gerne gøre lige som sidst jeg var her. Det vil sige, at bolden så hurtigt som muligt skal op på modstanderens banehalvdel. Det gælder både når vi selv har den, men også ved f.eks. dødbolde. Derudover skal vi så forsøge at erobre den fra modstanderen, når vi kan”, forklarer Lars Albrecht Jensen, som gerne vil se smil på læben, også under kampene:

“Generelt er spillerne teknisk dygtige, så de skal ikke låses i for mange taktiske bånd. De skal have det sjovt!”, fastslår han.

Der skal smil på læben under den nye DB-cheftræner Lars Albrecht Jensen (i midten iført lyseblå skjorte). Foto: Privat

Det sociale liv skal være drivkraften

DB er kun én blandt mange klubber i københavnsområdet, og for at kunne holde på sine spillere, skal man kunne tilbyde noget særligt. En klub og en by med Dragørs størrelse har ikke økonomi til at købe dyre og færdigudviklede spillere, så derfor er sammenholdet og det sociale aspekt omkring klublivet det vigtigste salgsargument. Med trænerens ord: “Det skal være sjovt at spille i DB!”.

Hvornår kampene i KS genoptages, er i sagens natur uvist i skrivende stund, grundet corona-nedlukningen. Dragør Boldklub indtager en foreløbig tredjeplads blandt de 15 hold i rækken med 22 point efter 11 kampe.

Arkivfoto: AmagerNyt

Seneste artikler

 

Fik du læst?