1,5 million til at udvikle idrætsforeninger

Tårnby Kommune har indgået et partnerskab med DGI Storkøbenhavn. Alliancen skal understøtte og udvikle de lokale idrætsforeninger samt invitere flere børn og unge ind i fællesskabet. Begge parter bidrage med 750.000 kroner.

Arkivfoto: Jump Story

Af Pia Melander Guilbert

Et nyt samarbejde mellem Tårnby Kommune og DGI Storkøbenhavn vil de næste to år udgøre en stærk alliance, når det kommer til at udvikle lokale idrætsforeninger og tiltrække flere børn og unge. Partnerskabet med titlen “Børn og unge i forening” skal bidrage til børn og unges trivsel med fokus på en række forskellige indsatser og temaer. Der bliver også fokus på at udvikle nye idræts- og motionsaktiviteter i og omkring Tårnby Kommunes mange attraktive kyst- og naturområder, skriver Tårnby Kommune i en pressemeddelelse.

Arkivfoto Jump Story

Foreningsudvikling det centrale

Borgmester Allan S. Andersen (S) udtaler i pressemeddelelsen:

”Med partnerskabet igangsættes en række aktiviteter i samarbejde med mange af de lokale idrætsforeninger, skoler, daginstitutioner, ungdomsuddannelser og andre aktører, som vil være med til styrke idrætsforeningerne som ramme for idræt og motion. Målsætningen er at invitere flere børn og unge med i idrættens fællesskaber, bl.a. ved at sætte fokus på forenings- og aktivitetsudvikling, nye motionsevents, en ny fritidspas-ordning samt det at bruge naturen som motionsrum.”

Tårnby Kommune og DGI Storkøbenhavn bidrager hver med 750.000 kroner til samarbejdet, der har foreningsudvikling som et af de centrale temaer. Aftalen indebærer, at en række udvalgte lokale foreninger bliver tilbudt et skræddersyet udviklingsforløb. Det kan fx handle om hjælp til at rekruttere trænere og frivillige, inspiration eller støtte i forhold til at udvikle en stærk organisation, som kommunikerer tydeligt med de lokale borgere. Det konkrete behov defineres i tæt dialog og samarbejde med den enkelte forening.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Læs mere »