Køkkensaksen eller coronahår en måned mere?

Er du også begyndt at se youtube-guides til at klippe sit hår selv, og har du kastet mere end et kort blik på hjemmefarve fra supermarkedet? Hjælpen er lige her: Vi har bedt en af de lokale frisører om at give sine bedste tips til, hvordan du overlever endnu en måned med corona-hårkrise.

Arkivfoto

Af Pia Melander Guilbert

Torsdag forlængede regeringen de nuværende restriktioner en måned yderligere. Det betyder også, at der går mindst en måned, før du kan tage plads i stolen hos din frisør.

Direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm tog konsekvensen allerede i marts og trimmede sit hår selv. Hans blev godt nok lidt skævt, men øvelse gør som bekendt mester og hvor svært kan det være bare lige at tage spidserne med køkkensaksen?

Søren Brostrøm annoncerede i marts, at han selv havde trimmet sit hår under frisørnedlukningen. Foto fra Twitter

Ender altid galt

Birgitte Uggerhøj fra Frisør Flash har været frisør i mere end 30 år. Hendes bedste råd til dig, der er lige ved at gøre forsøget med saksen, er:

– Stop. Lad være. Vent på at din frisør åbner.

Men hvad nu hvis man vitterligt ikke kan se ud ad øjnene længere?

– Heldigvis er det moderne med spænder og hårbånd til kvinder. Sideskilning er også en mulig løsning eller at toupere pandehåret lidt, foreslår Birgitte:

– Lak og powder kan også være gode løsninger. Lad for guds skyld være med at kaste dig ud i hjemmefarve. Det ender altid galt. Udgroning er in i øjeblikket, og ellers kan du få spray og hårmascara med farve i Matas. Det tager lige det værste, og skylles ud ved vask.

Søren Brostrøm eller rockstar

Til mændene anbefaler Birgitte blandt andet lidt ekstra voks:

– Er du en af de mænd, der ikke længere har så meget at svinge med, er det nu, du skal finde trimmere frem, men har du et kraftigt hår som Søren Brostrøm, så er det faktisk en ret dårlig ide, for når det vokser ud, kommer du til at have en hel hjelm rundt om hovedet. Så skal du hellere finde din indre rockstar frem.

Birgitte Uggerhøj og hendes team i Frisør Flash i Dragør anbefaler deres kunder at skrive, hvis de har brug for rådgivning om hår under nedlukningen. Foto: Frisør Flash.

Roser blomstrer bedst i gødet jord

Personligt opfordrer Birgitte sine kunder til at skrive til hende, hvis de har brug for rådgivning, og så ellers bare se coronakrisen som en anledning til at give håret hvile.

– Plej det med god shampoo og en lækker hårkur. Roser blomstrer bedst, når jorden er gødet. På samme møde vokser dit hår smukkest, hvis du plejer din hovedbund. Husk, at ved at lade håret vokse får du nogle helt nye muligheder, når frisørerne åbner igen, og vi skal have genskabt din frisure.

Seneste artikler

 

Fik du læst?