0. til 4. klasse tilbage i skole mandag

Fra 8. februar skal de minste skoleelever tilbage i skole. Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde her til aften. Han kalder den forsigtige åbning forsvarlig i betragtning af de i øjeblikket faldende smittetal, som vi også ser i både Tårnby og Dragør.

Tilbage i skole med de mindste klasser. Arkivfoto Jump Story.

Af Pia Melander Guilbert

Beregninger fra Statens Serum Institut giver nu grønt lys til, at elever fra 0. til 4. klasse kan vende tilbage til skole. Den engelske corona-mutation spreder sig stadig mere, men smittetallene er generelt forholdsvis lave. Argumentet er at det vil gøre det langt lettere for de mange forældre, der i øjeblikket er fanget mellem at hjælpe deres børn med hjemmeskolen og passe deres arbejde.

Ifølge børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil sker genåbningen af skolen for de mindste elever, fordi det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

De større elever må vente

Men de yngste skolebørn må kun være sammen med elever i egen klasse, lyder det fra ministeren på pressemødet, og der er længere udsigt til, at elever fra 5. klasse og opefter kan vende tilbage.

– Vi ville selvfølgelig ønske, at vi også kunne åbne for de større elever, også dem på ungdomsuddannelserne og efterskolerne og kostskolerne. Men det kan sundhedsmyndighederne ikke anbefale i den nuværende tid, udtaler børne- og undervisningsministeren.

Incidens under 100 i Dragør og Tårnby

Både Dragør og Tårnby er blandt de kommuner, hvor smittetallet på det seneste er faldet drastisk. Dagens tal viser 12 smittede i Dragør og 33 smittede i Tårnby, hvilket betyder, at begge kommuner har en incidens på under 100. I tårnby er incidensen på 77,1, mens den i Dragør ligger på 83.

Seneste artikler

 

Fik du læst?