Nu skal du aflevere din peberspray

Siden januar 2019 har danskere lovligt kunne bruge peberspray til selvforsvar i eget hjem. Fra i dag er det igen ulovligt, og er du i besiddelse af en peberspray opfordres du til at aflevere den til politiet i løbet af de næste to måneder.

Af Pia Melander Guilbert

Der er et snert af bageopskrift over pressemeddelelsen fra Rigspolitiet:

“Siden januar 2019 har danskerne lovligt kunne købe peberspray til selvforsvar i eget hjem. Nu rulles ordningen tilbage.”

Ikke desto mindre er det et faktum, at det fra i dag d. 1. februar igen er ulovligt at erhverve besidde, bære og anvende peberspray i eget hjem og på offentlige steder. Med mindre du har en særlig tilladelse.

Tilladelse gives til personer, der for eksempel vurderes at være i risiko for at blive udsat for voldeligt overfald, blandt andet som følge af æresrelaterede konflikter, samlivsrelaterede konflikter eller stalling.

Ikke brugt efter hensigten

Når ordningen rulles tilbage skyldes det, at der næsten er sket en fordobling i antallet af sager, hvor kriminelle har anvendt peberspray. Samtidig har politiet ikke noteret et eneste tilfælde, hvor peberspray er blevet brugt som selvforsvar ved hjemmerøveri.

Er du i besiddelse af en peberspray kan du de næste to måneder aflevere den til politiet. Det vil derfor i den periode være lovligt at transportere peberspray til nærmeste afleveringssted, som du kan finde her: https://politi.dk/peberspray

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?