Plejehjemsbeboere har fået 2. stik

I begyndelsen af januar fik plejehjemsbeboere i Dragør og Tårnby det første af i alt to doser vaccine mod covid-19. Nu har de fået dosis nummer to. På Omsorgscentret Enggården i Dragør har et smitteudbrud dog betydet, at ikke alle kunne blive vaccineret 2. gang.

Foto: Dragør Kommune

Af Pia Melander Guilbert

87-årge Inge Karlsson var den første beboer på Omsorgscentret Eggården i Dragør, der blev vaccineret mod covid-19. Tre en halv uge senere har hun nu fået andet stik.

Lederen af Enggården, Ole Andersen fortæller:

“Det er gået rigtig fint og uden komplikationer. Beboerne er observeret nøje.”

Smittede beboere må vente

Da der kort efter første dosis blev konstateret et udbrud af covid-19 på plejehjemmet, er det dog ikke alle beboere, der har kunnet få anden dosis som planlagt.

“Det vil sige, at de beboere, som er blevet konstateret covid-19 positive i den sidste uge, ikke er blevet vaccineret i denne omgang,” forklarer Ole Andersen, og understreger, at de i stedet vil få tilbuddet om cirka fire uger, når Region Hovedstaden igen kommer på besøg med vacciner.

Faglig koordinator Helle Pedersen får her sit 2. stik. Foto: Dragør Kommune

Flere af de beboere, der blev smittede under udbruddet, er nu meldt raske. Otte beboere er dog stadig smittede, samt en borger, der er på midlertidig aflastning på plejehjemmet. Beboerne testet fast en gang om ugen og medarbejderne to gange om ugen, oplyser Dragør Kommune.

Virussen sneg sig ind

Borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) udtaler:

”Vi hører jævnligt om udbrud af smitte. Desværre også på landets plejehjem. Og selv om beboere, pårørende og personalet gør, hvad de kan og følger retningslinjerne, må vi igen konstatere, at det er en frygtelig smitsom sygdom.”

Han slutter: ”Det gør mig derfor rigtig ked af det, at virussen alligevel er sneget sig ind på Enggården. Det dygtige og engagerede personale gør alt, hvad de kan i kampen for at bryde smittekæden. Og jeg glæder mig – hver eneste gang – jeg hører om beboere og personale, der lykkeligvis raskmeldes løbende.”

Seneste artikler

 

Fik du læst?