Gratis webinar: Skilsmisse i børnehøjde

Hvordan kan du støtte, forstå og hjælpe dine børn, når livsvilkåret er en opvækst, hvor I som forældre ikke længere er sammen, og hvordan kan du få det bedste samarbejde med din eks? Det er emnet, når Tårnby Kommune inviterer til webinar to aftenener i februar.

Foto: AmagerNyt

Af Pia Melander Guilbert

Olivias forældre blev skilt for et år siden, og Olivia bor nu en uge ad gangen hos dem hver. Et par dage omkring skiftedag er det som om, hun har en stor knude i maven. “Jeg vil ikke over til mor”, kan hun finde på at sige til sin far, og ugen efter siger hun præcis det samme til sin mor.

Lidt under halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse, viser tal fra Danmarks Statistik, og mange børn vokser op med forældre, der bor hvert sit sted. Hvordan håndterer du som forældre dine børns følelser i den situation? Det er udgangspunktet for Tårnby Kommunes to webinarer om “Børneliv i skilsmissefamilier.”

For alle med børn i alderen 0-18

De 2 webinarer er gratis og henvender sig til alle, der har skilsmisse eller samlivsbrud inde på livet. De er rettet mod forældre med børn i alderen 0-18 år og er både relevante for familier, der står midt i en skilsmisse og de, der har været skilt i en årrække. 

Første aften er onsdag d. 10 februar klokken 19-20.30. Her handler det om jeres børn, og hvordan du som voksen giver dem de bedste udviklingsbetingelser. I løbet af aftenen får du en introduktion til, hvordan du kan forstå dit barns reaktioner, og hvordan du kan tale med dit barn om svære emner.

Anden aften er onsdag d. 24. februar klokken 19-20.30. Her handler det om samarbejdet mellem forældre. Her kan du blive klogere på, hvordan du kan arbejde hen mod et bedre samarbejde med din eks. Du vil få konkrete bud på hvilke skridt du selv kan tage for at mindske konfliktniveauet og viden om hvordan du holder en god tone i kommunikationen.

Oplægsholderne er 2 psykologer fra Rådgivning og Forebyggelse, der til dagligt arbejder med skilsmissefamilier i Familiehuset i Tårnby Kommune. Materialet er inspireret af kurset ‘SES – Samarbejde efter skilsmisse’, der er udviklet af anerkendte forskere og fagpersoner fra Københavns Universitet.

Send en mail senest tirsdag den 9. februar til sip.bk@taarnby.dk.

Efter tilmeldingen får du et link til Teams, som du åbner på tidspunktet for webinaret.

Du tilmelder dig automatisk til begge aftener, men vælger selv om du vil deltage begge gange.

Kilde: http://taarnby.dk

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?