Politi-aktion i Dragør i sag om organiseret hæleri

Københavns Politi har i dag anholdt fire rumænske mænd, der er indblandet i organiseret hæleri. En af dem har bopæl i Dragør.

Arkivfoto Jump Story

Af Pia Melander Guilbert

I en større sag om organiseret hæleri slog København Politi i dag til på tre adresser i hovedstadsområdet, heriblandt Dragør. Fire rumænske mænd på henholdsvis 32,33,34 og 43 år er anholdt. Anholdelserne sker efter længere tids efterforskning.

De fire mænd mistænkes for at udgøre en del af et netværk, der har begået omfattende berigelseskriminalitet i Hovedstadsområdet. Ved indbruddene blev der typisk stjålet smykker, telefoner, pc’er og værktøj, der blev leveret til den hovedmistænkte 32-årige med henblik på videresalg i udlandet.

Tyvekoster på vej til udlandet

I forbindelse med efterforskningen af sagen har Københavns Politi i flere tilfælde stoppet biler lastet med tyvekoster, som netop var på vej til udlandet.

“Der er efter vores opfattelse tale om organiseret kriminalitet, så derfor er jeg tilfreds med, at vi i dag har anholdt den mand, som vi mistænker for at stå bag. Vi mener, at manden og hans netværk har talrige indbrud på samvittigheden, så jeg er glad for, at vi nu forhåbentligt har sat en stopper for flere kriminelle handlinger fra den persongruppe,” siger Jens Cappelén, der er politikommissær i Indbrudssektionen i Københavns Politi.

Den 32-årige sigtes for at stå bag groft hæleri, mens de tre øvrige sigtes for flere indbrud. Alle fremstilles i grundlovsforhør i morgen, hvor politiet vil begære lukkede døre, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Seneste artikler

 

Fik du læst?