Stegt flæsk går som varmt brød ud af huset

Restaurant “Kareten” i Hollænderdybet sælger stegt flæsk med persillesauce og wienerschnitzler hver aften til sultne amagerkanere – nu kan restauratøren fejre 25 års jubilæum

Vi må vente lidt endnu med at sætte os til bords i restauranten i Hollænderdybet.

Det er muligt, at man ikke kan gå indenfor og sætte sig til bords i Restaurant “Kareten” i Hollænderdybet i disse dage, men det varer forhåbentligt ikke så længe, før vi kan sætte os til rette i de hyggelige lokaler.

For “Kareten” er om noget et populært mødested for alle på og omkring Amager – med stedets populære køkken bestående af bl. a. nogle solide klassikere fra det borgerlige, danske køkken.

Populære retter

Således er der stor efterspørgsel på livretter som stegt flæskt med persillesauce, wienerschnitzel med det hele og kalvesteg stegt som vildt i disse dage. Folk ringer og bestiller – og henter aftensmaden mellem 17 og 20.

Og i et sådant omfang, at restauratør Martin Due er nødt til at bede AmagerNyt.dk om at ringe tilbage efter 20. “Der er lidt travlt lige nu”, undskylder han sig.

Martin har drevet stedet i næsten 25 år – jubilæet venter lige om hjørnet 1. marts.

Og trods den nuværende nedlukning er han glad for, at der er mange, der lige nu benytter sig af stedets take away menu, der har mange retter på kortet, laks, rejecocktails, tarteletter, Karetgryden, gammeldaws oksesteg og meget mere.

Kareten – populært mødested på Amager

I de 25 år er han kommet på hat med hele øen – ikke så få middage, familiefester og julefrokoster er blevet holdt på stedet, der også samler folk til nogle spændende arrangementer som jazzmusik, øl- og whiskysmagninger m.m.

Der er også planlagt arrangementer i marts, bl.a. jazz med Swingeriet torsdag 11. marts og ølsmagning fredag 26. marts, men nu må vi jo se, om det kan lade sig gøre.

Vist kan man gøre meget visuelt, men ølsmagning visuelt – nej, den går ikke.

I mellemtiden må vi klare os med at hente maden i Kareten, der i øvrigt også kører ud med maden, hvis det er bedre. Man kan læse meget mere om det hele, også nogle gode tilbud på øl vin og fadøl lige nu, på restaurantens hjemmeside.

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?