B.1908: Vi glæder os til at komme på græs igen…

B.1908’s formand Jens Henrik Jensen glæder sig som de næsten et tusinde andre medlemmer af den næstældste fodboldklub på Amager til at komme på græs igen…

B.1908’s førstehold spiller i Danmarksserien. (Foto. B.1908)

De glæder sig i Amagers næstældste fodboldklub, B.1908: Nu kan de mange medlemmer, op mod 1.000 stk. forhåbentligt snart komme på græs igen.

Vi skal ikke dog glæde os for tidligt, og det gør klubbens formand, Jens Henrik Jensen, da heller ikke. Men som så mange andre ser han frem til, at der kan komme liv i klubben igen.

Og der er masser af liv i B.1908: Den største gruppe blandt de mange medlemmer i klubben med den gode atmosfære er de unge – selv om de ældste spillere, der er over 80 år, måske glæder sig endnu mere til at komme i gang på Super Master-holdet:

“De gamle drenge mødes normalt hver onsdag og hygger sig med fodbold og en frokost. Jeg tror også, at de har det lidt svært ved at undvære klubben i disse tider”, siger Jens Henrik Jensen.

B.1908 har Amagers største pigeafdeling. (Foto: B.1908)

B.1908 har altid været kendt for at være en hyggelig fodboldklub, hvor medlemmerne er gode til at tage sig af hinanden – det betyder naturligvis meget i en klub, hvor der er så mange børn og unge. Så mange, at B.1908’s pigeafdeling faktisk er den største på Amager:

“Måske ikke den resultatmæssigt bedste, men vi er flest”, siger Jens Henrik Jensen med et lille smil.

Og der er da også tilgang til B.1908, hvis medlemstal er i stigning.

Det varer forhåbentligt ikke så længe, før der kommer liv i B.1908’s klubhus igen. (Foto: Finn Edvard)

Førsteholdet blandt herrerne er placeret i Danmarksserien, hvor det sædvanligvis ender helt i top. Det er endnu ikke blevet til et comeback til 2. division, men det har heller ikke førsteprioritet lige i øjeblikket.

“Men det er naturligvis heller ikke sådan, at vi ikke vil rykke op”, slutter Jens Henrik Jensen med endnu et smil.

B.1908 er Amagers næstældste fodboldklub, grundlagt et år efter Dragør Boldklub, der nu er den ældste, eksisterende klub på øen.

Den første fodboldklub på Amager var dog Boldklubben Sylvia, der blev stiftet i 1900. Klubben blev imidlertid fusioneret med Boldklubben Standard Kammeraterne i 1990 til den nuværende Kløvermarkens Forenede Boldklubber, KFB.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?