Borgmestre til stormøde med regeringen i dag

Kan de store elever vende tilbage skole 1. marts? Og hvordan skal en kommende kommunal testindsats finansieres? Det er spørgsmål, landets kommuner forventer at få svar på ved et virtuelt stormøde med flere ministre i dag. Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) er træt af at blive holdt hen med “snak”.

Arkivfoto AmagerNyt

Af Pia Melander Guilbert

Skal samfundet åbne mere op, kræver det en større testindsats, og den opgave bliver lagt hos kommunerne, kom det frem på et pressemøde i onsdags, men hvem skal betale for det, og kan de store skolelever vende tilbage 1. marts?

Det er nogle af de spørgsmål, blandt andet Tårnby og Dragør Kommune forventer at få svar på ved et virtuelt stormøde for landets kommuner og regionsformænd i dag. I mødet deltager også justitsminister Nick Hækkerup (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S), undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). Det skriver DR https://www.dr.dk/nyheder/indland/borgmestre-forventer-klar-besked-om-skoleaabninger-og-testindsats-i-dag

Tydelig forventningsafstemning tak

AmagerNyt fangede her til morgen Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) til en kommentar:

– Min forventning er, at regeringen giver os en klar plan for genåbningen af de områder, vi som kommune har ansvaret for, herunder folkeskolerne. Vi kan ikke fortsætte med at blive holdt hen med snak og så få timer inden restriktionerne udløber få omfattende opgaver smidt i hovedet, som vi skal løse uden instruktioner og kompensation. Jeg forventer, at der kommer styr på kommunikationen og en tydelig forventningsafstemning, udtaler Eik Dahl Bidstrup om mødet, der bliver holdt virtuelt klokken 11 i dag.

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?