154 lejelejligheder på vej i Ørestad City

C.F. Møllers Have bliver på 12.000 kvm. fordelt på otte etager med 154 lejligheder og offentlig P-kælder. Også lektiecafé og kontorer som alternativ til hjemmearbejdspladser…

Den nye C.F. Møllers Have i Ørestad – fremtidens er tænkt ind i boligerne med kontorfaciliteter til beboere som alternativ til hjemmearbejdspladser samt lektiecafé.

Det er Skanska, der opfører C. F. Møllers Have – et bæredygtigt boligprojekt på ca. 12.000 m² i otte etager, bestående af 154 lejligheder og en offentlig parkeringskælder i to niveauer. Lejlighederne er små delevenlige udlejningslejligheder og henvender sig primært til singler, unge par og seniorer. 

Offentlig P-kælder

Parkeringskælderen er udlejet til By&Havn på en 30-årig lejeaftale og vil indgå i den samlede parkeringsløsning i Ørestad. Der vil være offentlig adgang til kælderen. Ejendommens beboere får direkte adgang til kælderen, som udover p-pladser også indeholder depotrum, aflåst opvarmet cykelparkering og cykelværksted.

Salgschef i By & Havn, Anne Aage siger, at “vi rigtig glade for projektet og løsningen med en fælles parkeringskælder. Ved at flytte parkeringen under jorden, er der skabt et inspirerende gårdrum, samtidig med at vi med 130 ekstra parkeringspladser har kunnet fastholde den lovede parkeringsdækning for Ørestads beboere”

Et nutidigt boligprojekt

Ørestad City er et attraktivt område, kun et par kilometer fra centrum, og med gåafstand til Metroen. Området byder på den centrale bypark, byrum, intime lommeparker og levende pladser.

”Vi har sammen med Årstidernes Arkitekter og ingeniørvirksomheden Niras skabt et nutidigt boligprojekt, som udfordrer den måde man gennem de seneste årtier har tænkt bolig på. Vores måde at bo på er under hastig forandring, med et øget fokus på bæredygtighed og fællesskaber”, siger Kristian Møller Petersen, projektudviklingschef i Skanska.

Et bæredygtigt byggeri og med fælles vaskeri for at undgå mange enkelte vaskemaskiner …Byggeriet er opkaldt efter den danske arkitekt Christian Frederik Møller (1898-1988).

Deleøkonomi, fællesskab og klimaet er alle vigtige parametre hos nutidens boligsøgere, projektet vil indbyde til netop dette, hvor der udover fællesvaskeri også vil være en læse-/lektiecafé, fælleslokale med køkken.

I stueetagen vil der være kontorarbejdspladser til brug for ejendommens beboere, som hermed tilbydes mulighed for gode hjemmearbejdsforhold og et fællesskab på tværs i ejendommen. Gårdrummet vil fungere som et fælles rekreativt udeopholdsrum med legepladser, orangeri og planter der understøtter biodiversitet. Alt sammen for at højne fællesskabet.

Fokus på Bæredygtighed og FN´s verdensmål

Projektet er udviklet med en høj bæredygtighedsprofil og er præcertificeret til “Green Building” alias DGNB Guld. Det betyder, at byggeriet som helhed lever op til nogle af de højeste miljømæssige, økonomiske, sociale, tekniske og procesmæssige krav efter international standard 

Projektet har fokus på udvalgte FN verdensmål. Der vil i projektet blive benyttet genbrugsmaterialer, bl.a. vil facaderne indeholde genbrugstegl og altangangene vil delvist blive udført af træ. Der vil være fællesvaskeri for at undgå individuelle vaskesøjler og dermed forbedre indeklimaet og på en rationel måde kunne arbejde med genbrug af regnvand, samt et kombineret storskrald- og bytterum for ejendommens beboere.

Fakta om C. F. Møllers Have

154 lejligheder fordelt på 2,3 og enkelte 4-værelses lejligheder, med en samlet gennemsnitsstørrelse på 75 m2. 

Parkeringskælder i 2 etager med 130 parkeringspladser

Tidsplan: Byggestart marts 2021, åbning af P-kælder 2023, udlejning og indflytning fra 2023

Fællesskaber: Fællesvaskeri, læse-/lektiecafé, vækstrum som fælleslokale, byttecafé, nyttehaver i gården og kontorarbejdspladser med mødefaciliteter.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?