Landets tredjebedste natur (næsten) i din baghave

Hvilken kommune har egentlig den største naturkvalitet? Ja det findes der simpelthen en opgørelse over. Læsø og Fanø kommer på 1. og 2. pladsen, men lige herefter følger… Læs med her.

Foto Tårnby naturskole

Af Pia Melander Guilbert

Hvor god er naturen i landets 98 kommuner? Det har forskere på Aarhus Universitet i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening netop kortlagt. Læsø og Fanø Kommune kommer på første pladsen. Og på tredje pladsen har vi Tårnby, mens Dragør kommer på en 11. plads

Naturkapitalindekset, som opgørelsen hedder i fagsprog, dækker kort sagt over, hvor mange kortlagte og potentielle levesteder for truede arter, som hver kommuner indeholder. Jo højere rangering, jo flere steder i kommunen kan dyr og planter leve på.

Ifølge Tårnbys borgmester Allan S. Andersen skyldes kommunens flotte placering i høj grad de store naturområder på Kalvebod Fælled i Naturpark Amager, men politisk gør Tårnby også meget for at være en grøn kommune, pointerer han i sit nyhedsbrev:

– Vi er blevet Klimakommune Plus, bivenlig kommune, og vi har lige besluttet, at vi skal deltage i Miljøministerens konkurrence om at være ”Danmarks vildeste kommune” og så sætter vi penge af til mere biodiversitet rundt i kommunen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?