Løsgående gæs i gaderne

Ja det var dengang, der var gæs i gaderne.  

Foto, der er farvelagt, er udlånt af Annie og Albert Jensen, der boede i Strandstræde. Det er taget på Strandlinien i 1953. (DB’s arkiv).

Af Dines Bogø

Hvad er anledningen til “optoget”? Måske hjem fra Saltholm?

Bemærk skiltet med Golf.

Før Dragør Golfklub blev etableret på Kalvebodvej, har der været flere mindre Golf-anlæg i Dragør.

Jamen, hvor lå der flere golfbaner. I Arne Jacobsens store badeteablissment var der “Babygolf” lavet i hjulspor. “Den hvide by” blev opført i 1933. Større og mere imponerende end Bellevue, der er fra 1932. Det meste blev nedrevet 1942-44. Når vi kører på Søndre Strandvej hen over “herreafdelingen og restauranten” er underlaget under asfalten bygningsmateriale fra Badeetablissement. Se tegning i større udgave her. (Kollage: Dines Bogø).

Minigolf på Strandlinen og ”Babygolf” i Arne Jacobsens store badeetablissement på Søndre Strandvej 1933-40. Man spillede i nogle hjulspor. Hvorfor det blev kaldt ”Babygolf” fortæller historien ikke noget om

Ca. 1939. Det var dengang. Gæssene gik rundt i gaderne og der var et meget stort Badeetablissement lige syd for byen. Det tiltrak perodevis mange “Københavnerne”. De mange turister var til glæde for nogen og ærgelse for andre. Se foto i større udgave her. (Foto: Det Kgl. Bibliotek).

Seneste artikler

 

Fik du læst?