Stopper som borgmester inden valget

Eik Dahl Bidstrup stiller op som formand for Krifa. Han er den eneste kandidat og forventes derfor at stoppe som borgmester i Dragør senest 1. juni.

Foto: Dragør Kommune

Af Pia Melander Guilbert

Venstre i Dragør skal på udkig efter en ny spidskandidat til valget i november. Det skyldes, at den nuværende borgmester Eik Dahl Bidstrup har fået mulighed for at overtage posten som formand for Kira (Kristelig Fagbevægelse). Han er eneste kandidat, indstillet af en enig hovedbestyrelse og forventes at forlade borgmesterposten senest 1. juni. Det oplyser Venstre Dragør i en pressemeddelelse.

Det er Peter Læssøe (T), der er 1. viceborgmester.

Formand for Venstre i Dragør Erik Skovgaard Nielsen udtaler:

”Vi er selvfølgelig meget kede af at miste en ualmindelig dygtig borgmester, som har sat et meget stort positivt præg på Dragør Kommune siden 2014. En indsats som har været præget af ønsket om at gøre en god kommune endnu bedre. Og rigtig meget er lykkedes – skoleudviklingen, den nye svømmehal, Hollænderhallens renovering – og en solid kommunal økonomi, senest kronet med et budgetforlig, som har omfattet hele kommunalbestyrelsen. Det er en indsats, der kun kan stå respekt om og som gør, at Dragør Kommune i dag står et andet og bedre sted end da Eik blev borgmester i starten af 2014. Og helt i overensstemmelse med Venstres ønske om at arbejde for løsninger i et bredt samarbejde i kommunalbestyrelsen.”

Foto: Dines Bogø

Han tilføjer:

”Men vi har selvfølgelig også forståelse for, at han har valgt at gå efter den store mulighed, der er opstået for ham. Jeg har personligt sat meget stor pris på samarbejdet gennem mange år og de store menneskelige og faglige kvaliteter, Eik besidder. Dette gælder også evnen til at favne bredt og skabe dialog, som gør at der kan findes løsninger, også når det ser meget vanskeligt ud, så alle får noget, men ingen får alt!”

Selv siger Eik Dahl Bidstrup:

”At stå i spidsen for store projekter, som bl.a. har omfattet en ny svømmehal, renovering af Hollænderhallen, skoletilbygninger og udearealer på skolerne, et mega stort kystsikringsprojekt under udvikling, samt de først skridt på en havneudvikling er jeg dybt taknemmelig over.”

Seneste artikler

 

Fik du læst?