Nu blitzer politiet på Øresundsbroen

Hvis man kører for stærkt på vej over Øresund, vil man i fremtiden blive fanget på Rigspolitiets kamerarulle. 

Nu gælder det om ikke at køre for stærkt, når politiet sætter kameraer op på Øresundsbroen

Alt for mange bilister trykker speederen i bund, når de skal over Øresundsforbindelsen- og Storebæltsbroen med, iøvrigt. Mange gør det endda så eftertrykkeligt, at de rammer grænsen for vanvidskørsel. Derfor har transportminister Benny Engelbrecht og justitsminister Nick Hækkerup arbejdet for at få sat kameraer op, som vil fotografere de bilister, som kører for stærkt. 

“Vi har desværre en meget stor og generel udfordring herhjemme med bilister, som kører alt, alt for stærkt. I øjeblikket er vi i gang med at behandle en samlet pakke med en række initiativer mod vanvidskørsel i Folketinget – og i den sammenhæng er det naturligt at få sat ekstra skub på den sidste del af projektet med stræknings-ATK, som skal hjælpe os med at fange fartsyndere på vores to største broforbindelser, siger transportminister Benny Engelbrecht.”

Kameraerne til de to ATK-strækninger  er indkøbt og ved at blive sat op.

Fange fartsynderne

Transportministeriet vil nu i samarbejde med Justitsministeriet sikre, at der på myndighedsniveau tages de nødvendige skridt for, at stræknings-ATK på Storebæltsbroen og Øresundsforbindelsen kan blive tændt hurtigst muligt, så de kan hjælpe med at fange flere fartsyndere.

“Regeringen har gennem længere tid sat hårdt ind over for dem, der skaber utryghed i trafikken og udsætter andre mennesker for fare. Senest har vi vedtaget en række strafskærpelser mod vanvidskørsel i Folketinget. Der er samtidig behov for andre løsninger til at øge trygheden i trafikken. Med den stræknings-ATK får vi bedre mulighed for at få fat i fartsyndere, og forhåbentlig vil kameraerne også få bilister til at tænke sig om en ekstra gang, inden de trykker speederen i bund”, siger justitsminister Nick Hækkerup.

Det er forventningen, at de nye kameraer på Storebæltsbroen og Øresundsforbindelsen vil blive tændt i 2022.

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Go’morgen Amager

Mandag 3. maj – solen står op klokken 05:23 og går ned 20.50. Dagen er tiltaget med 08.26 minutter. Månen er aftagende – halvmåne. Vejret: vekslende skyer og

Læs mere »