Genbrug savnet af kunderne

Der var kø foran butikken, da Mission Afrika slog dørene op til genbrugsbutikken i Kastrup i sidste uge

Fra venstre: Lilli, Grethe og Else – frivillige i Mission Afrikas genbrug i Kastrup. (Fotos: Lene Dam Jørgensen)

Af Lene Dam Jørgensen

Mission Afrika Genbrug i Kastrup har været meget savnet af kunderne. De frivillige i genbrugsbutikken er glade for, at de endelig må holde åbent og kan byde kunderne velkomne i butikken. Mens kunderne ventede i lang kø uden for butikken, serverede de frivillige medarbejdere kaffe. Ydermere var der udsalg og tøjet er nedsat med 50 pct. Genbrugsbutikken har været savnet under nedlukningen og mange kunder fortæller til de frivillige, hvor meget de påskønner dem, og hvor glade de er for at komme i genbrugsbutikken igen

Allerede på åbningsdagen i sidste uge kom der mange kunder, og der var lange køer foran genbrugsbutikken. Medarbejderne er også glade for at være tilbage og sammen med de andre frivillige, som de oplever et uvurderligt fællesskab og samvær med.

I Mission Afrika Genbrug Kastrup bliver man mødt af tre frivillige venlige og smilende damer og en virkelig smagfuld indrettet genbrugsbutik med flotte varer og tøj af god kvalitet. Ved døren er der håndsprit, og de frivillige har enten visir eller mundbind på og står afskærmet. 

Hårdt ramt

Der har været en kæmpe travlhed og et overvældende antal kunder siden genåbningen. Butikken blev ligesom andre genbrugsbutikker hårdt ramt af nedlukningen. Normalt sælges der for 16.000 kr. om måneden, men nedlukningen betød for Mission Afrika Genbrug Kastrup, at de mistede mange penge i de to måneder – penge der skulle gå til verdens fattigste mennesker i flere afrikanske lande. Til gengæld er der allerede nu i den første uge solgt for mellem 6-7.000 kr. 

Der er et godt udvalg af børnelegetøj i genbrugsbutikken.

Medarbejderne laver et kæmpe stykke arbejde og brænder for at gøre en forskel. Kunderne mødes altid med venlighed og et smil, uanset hvor travlt der er. Hvis der kommer kunder, der har brug for en snak, skal de nok finde tid til det, for det skal der også være plads til.

Gør et fund

Der kan virkelig gøres et godt fund i Mission Afrikas genbrugsbutik i Kastrup. Her er en stor dame- og herretøjsafdeling, et pænt udvalg af porcelæn, brugskunst, bøger m.m.  I underetagen er der også noget for de yngste som bamser og børnebøger m.v.  Mission Afrika Genbrug Kastrup modtager meget tøj, og det som ikke kan sælges i genbrugsbutikken, går til Kofoed Skole, så de kan få glæde af det. 

Der var kø på Kastruplundsgade, da genbrugsbutikken åbnede i sidste uge.

Der er gode muligheder for at gør et godt fund i Mission Afrika Kastrup

Mission Afrika Genbrug Kastrup er generelt velbesøgt, og det forstår man godt, når man kommer ind i butikken. Alle aldersgrupper kommer her – også flere unge, så medarbejderne efterspørger også tøj til unge.

Socialt samvær

Midt i den store travlhed tager Else Hansen sig tid til en sludder. Hun er en af de tre frivillige, der passer Mission Afrika Genbrug i Kastrup. Der er i alt 20 frivillige. Else startede i 2015 og er glad for at arbejde i butikken og være en del af fællesskabet med de andre frivillige og gøre en forskel.

En af Elses kollegaer, Grethe, kommer også. Kort efter kommer Lilli, som også er frivillig. Alle tre har arbejdet i butikken i mange år. 

Mission Afrikas genbrugsbutik i Kastrup.

Grethe og Lilli er glade for at arbejde i genbrugsbutikken og være sammen med de andre frivillige og gøre en forskel. Grethe siger, at det giver så meget at komme der. Lilli kan fortælle, at de knokler for sagen og kunderne er så glade. Hun vil ikke kunne leve uden genbrugsbutikken – kunderne og det sociale samvær med de andre. Som frivillig i genbrugsbutikken oplever alle tre fællesskab og godt samvær – og ikke mindst har de det rigtig sjovt. 

Genbrugsbutikken har åbent mandag til torsdag fra 11-16 og fredag fra 10-15. I

Mission Afrika er en folkekirkelig organisation, der arbejder for at udbrede kristendom og forbedre levevilkårene for nogle af verdens fattigste mennesker i flere afrikanske lande.

Seneste artikler

 

Fik du læst?