Plejehjem ser effekt af vaccinationer

I Dragør er 96 procent af alle plejehjemsbeboere færdigvaccinerede, mens tallet i Tårnby ligger på 87 procent. Og selv smittetrykket i Tårnby er noget højere, mærker man effekten af vaccinerne, og det har betydet at besøgsrestriktionerne er ophævet.

Foto Tårnby Kommune

Af Pia Melander Guilbert

I Dragør er smittetrykket væsentligt lavere end i Tårnby. Dagens tal viser en incidens på 48,4 og syv smittede. I Tårnby er incidensen på 105, 1 og 45 smittede. Alligevel kan også Tårnbys plejehjem nu ophæve alle besøgsrestriktioner, meddeler kommunen i en pressemeddelelse:

“For mere end en uge siden er 87 procent af beboerne på plejehjemmene vaccineret færdigt mod Covid-19. Det betyder, at vaccinen nu har fuld effekt. På baggrund af det har Styrelsen for Patientsikkerhed ophævet alle påbud om besøg,” står der blandt andet.

Foto: AmagerNyt

En god dag i Tårnby

Det betyder, at der ikke længere er restriktioner omkring, hvor mange forskellige personer, plejehjemsbeboerne må få på besøg. Dog skal forsamlingsgrænsen på fem personer stadig overholdes.

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (S) udtaler:

”Det er vitterligt en glædelig stund for alle, at vi nu kan åbne for besøg hos de ældre. Vaccinerne er blevet meget udbredt i Tårnby, og ikke mindst det er medvirkende til åbningen. Jeg er meget bevidst om de afsavn, der har været – og det gælder fra både beboere og pårørende. Det her er en rigtig god dag i Tårnby.”

96 procent i Dragør

Og i Dragør kommune er antallet af færdigvaccinerede på byens plejehjem endnu højere, oplyser centerleder på Enggården Ole Andersen. Den er nemlig på 96 procent. 

Seneste artikler

 

Fik du læst?