Skal Dragør have sin egen hundelov?

Bølgerne er gået højt mellem tilhængere og modstandere af forslaget om, at hunde fremover skal føres i snor i Dragør og ikke længere, som i den eksisterende hundelov, må være løse, såfremt ejeren har fuld kontrol. I morgen er sidste frist til at afgive høringssvar.

Det vil stadig være muligt at lufte løse hunde på afmærkede hundeområder, hvis den nye lov bliver vedtaget. Foto: AmagerNyt

Af Pia Melander Guilbert

Det blev næsten til en hel kampagne i facebookgruppen DragørNyheder, da forslaget om en strammere hundelov blev taget op af By- Erhvervs- og Planudvalget. Adskillige hundeejere lavede opslag på vegne af deres hunde, hvilket fik adskillige andre til at lægge opslag op på vegne af mennesker og dyr, der er bange for hunde.

Her skal din hund være i snor. Illustration: Dragør Kommune

Forslaget går kort fortalt på, at hunde fremover ikke må være løse i Dragør By, ved Dragør Havn og Gåserepublikken. I morgen, onsdag d. 10. marts er det sidste dag, du kan afgive høringssvar i sagen.

Bliver ordningen vedtaget, vil der blive sat skilte op, der viser, at du skal have din hund i snor. Oplever du, at en ejer ikke har sin hund i snor, bør det meldes til politiet. Ordningen forventes evalueret efter et år.

Se høringen her:

https://www.dragoer.dk/vores-kommune/nyt-fra-dragoer-kommune/nyheder/hoering-om-forslag-hunde-skal-i-snor/

Seneste artikler

 

Fik du læst?