Skal Dragør have sin egen hundelov?

Bølgerne er gået højt mellem tilhængere og modstandere af forslaget om, at hunde fremover skal føres i snor i Dragør og ikke længere, som i den eksisterende hundelov, må være løse, såfremt ejeren har fuld kontrol. I morgen er sidste frist til at afgive høringssvar.

Det vil stadig være muligt at lufte løse hunde på afmærkede hundeområder, hvis den nye lov bliver vedtaget. Foto: AmagerNyt

Af Pia Melander Guilbert

Det blev næsten til en hel kampagne i facebookgruppen DragørNyheder, da forslaget om en strammere hundelov blev taget op af By- Erhvervs- og Planudvalget. Adskillige hundeejere lavede opslag på vegne af deres hunde, hvilket fik adskillige andre til at lægge opslag op på vegne af mennesker og dyr, der er bange for hunde.

Her skal din hund være i snor. Illustration: Dragør Kommune

Forslaget går kort fortalt på, at hunde fremover ikke må være løse i Dragør By, ved Dragør Havn og Gåserepublikken. I morgen, onsdag d. 10. marts er det sidste dag, du kan afgive høringssvar i sagen.

Bliver ordningen vedtaget, vil der blive sat skilte op, der viser, at du skal have din hund i snor. Oplever du, at en ejer ikke har sin hund i snor, bør det meldes til politiet. Ordningen forventes evalueret efter et år.

Se høringen her:

https://www.dragoer.dk/vores-kommune/nyt-fra-dragoer-kommune/nyheder/hoering-om-forslag-hunde-skal-i-snor/

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?