Fra luksushotel til studieboliger

Planen var 270 værelser, wellness, pool og fitnessområde, men corona-krisen har fået den danske hotelkæde “Guldsmeden” til at trække sig ud af det igangværende byggeri tæt ved 5-øren station og Københavns Lufthavn. I stedet kommer der nu ungdoms- og studieboliger.

3D visalisering af 5-øren Guldsmeden som det skulle have set ud ved åbningen senere i år. Nu bliver der i stedet studie- og ungdomsboliger på adressen Engvej 155-169. Foto Gefion-group.

Af Pia Melander Guilbert

Guldsmeden er kendt for sine lækre boutique-hoteller, hvoraf flere ligger centalt i København. Nyeste skud på stammen skulle have været 5-øren Guldsmeden, få metrostop fra Københavns Lufthavn. Nu har den danske hotelkæde trukket sig fra projektet. Det skriver Ekstra Bladet https://ekstrabladet.dk/ferie/dropper-hotel-ved-koebenhavns-lufthavn/

Bag byggeriet står Gefion-group, der bekræfter at corona-krisen er skyld i, at Guldsmeden Hotels må opgive projektet. I stedet bliver hotellet, der skulle være åbnet senere i år, til ungdoms- og studieboliger.

Parret bag Guldsmeden Hotels, Marc Weinert og Sandra Plesner har for nyligt i et facebookopslag fortalt om, hvor hårdt corona-krisen har ramt dem.

“Hoteller er ikke tvangslukkede, men vi har heller ikke noget forretningsgrundlag”, skriver de blandt andet i opslaget, hvor de afslører, at de i deres årsregnskab for 2020 har et underskud på knap 27 millioner.

 

 

 
 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?

Meget mere end en trappe

Endelig blev den indviet: Dragør Skole har fået arkitekttegnet læringstrappe   Af Camilla Lærkesen Den har allerede været flittigt brugt, men fredag morgen inden efterårsferien

Læs mere »