Tilbud om nyt læsefællesskab til mænd

Er du mand og for nyligt gået på pension eller gør det snart, så kan du nu blive en del af et online læsefællesskab.

Nu kan mænd på pension, eller på vej til den, blive en del af en læsegruppe på nettet.

Overgangsfasen mellem arbejdsliv og pension kan for mange være udfordrende. Her kan læsende fællesskaber give plads til meningsfulde samtaler og inspiration med udgangspunkt i litteratur

Som en del af et forskningssamarbejde søger Læseforeningen mænd på eller på vej på pension (i aldersgruppen 65-75 år) til at deltage i en online læsegruppe. I læsegruppen læses klassisk og moderne skønlitteratur efter metoden guidet fælleslæsning, der er baseret på højtlæsning og samtale af tekster udvalgt af en uddannet læseguide.

OM ONLINE FÆLLESLÆSNING

Fælleslæsningen foregår via online mødeplatformen Zoom, hvor en læseguide fra Læseforeningen læser højt. Deltagelse kræver derfor ikke forberedelse og forudsætter ikke litteraturfaglig viden, kun lyst til at læse og diskutere. Der læses en novelle og et digt hver gang. Der bliver holdt pauser i læsningen, hvor deltagerne i plenum reflekterer over, hvad de har læst.

Læsegruppen ledes af en uddannet læseguide, og læsegruppen mødes online én gang ugentligt i ca. halvanden time over 10 uger. Læsegruppen starter torsdag 8. april kl. 16.30 til 18. 

Deltagere understøttes i brug og adgang til Zoom, så deltagelse kræver blot en computer eller tablet samt en fungerende internetforbindelse.

TILMELDING

“Læs som mand “er et projekt, der ønsker at undersøge om og hvordan online fælleslæsning af skønlitteratur kan virke sundhedsfremmende for mænd i overgangen til pension. Tilmelder du dig læsegruppen, indgår du dermed også i forskningsprojektet.

Har du interesse i at deltage i læsegruppen, så skriv til læseguidekoordinator Nadia Faber på mail:nadia@laeseforeningen.dk

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

En søndag med tomhed

  Jeg går straks til bekendelse: Mit tv-apparat svigtede mig forrige søndag.  Naturligvis hang det på væggen  – men uden lyd og billede. Det konstaterede

Læs mere »