Tip til din gåtur: rute til ro og Dittes hemmelige bro

Mens du forhåbentligt sad tørfoddet i familiens skød, begav AmagerNyt sig ud i regn og slud i håb om at kunne inspirere til at gå nye veje i den amarkanske natur, nærmere bestemt “marsklandet”, som den selvudnævnte naturvejleder kaldte det store område af mudder og vådt græs, der denne lørdag kendetegnede Amager Fælled.

Dittes Hemmelige Bro. Et perfekt sted at tage på picnic, når foråret viser sig fra sin mere overbevisende side. Foto: Peter Helgstrand

Af Pia Melander Guilbert

Hvor går man hen efter Amarminoen, spurgte AmagerNyt sig selv denne lørdag formiddag. Måske du også kender følelsen af, at alle ruter er ved at være betrådt – forfra og bagfra. Så måske handlede det om at finde et nyt formål med at gå, og det var ikke så lidt af en triumf, da journalisten kom i tanke om, at der på Amager Fælled også er anlagt en rute med øvelser i mindfulness. Tanken var en lidt sarkastisk vinkel, for er det overhovedet muligt at være mindfull i en natur, der så nedjogget som Amagers i disse tider?

“Rute til ro” er en orienteringsrute på omkring en kilometer med indlagte mindfulness-opgaver undervejs. Første svære opgave blev at finde den. Vi må nok erkende, at AmagerNyt ikke blot har svært ved at finde skilte til toiletter langs Amarminoen, men også lider af skilteblindhed sådan mere generelt. I hvert fald fik vi set mere end nok af det, den medfølgende selvudnævnte naturguide kaldte “marsklandet.”

Muddersmat eller marskland. AmagerNyt var i godt selskab med den selvudnævnte naturguide, som du her ser bagfra. Han fandt på mange fjollede historier om Amager Fælleds natur, mens regnen tog til og rute til ro syntes umulig at finde. Foto: AmagerNyt

Til gengæld fik vi set noget, der på Google Maps hedder “Dittes Hemmelige bro.” Selv i den tiltagende regn var det et smukt syn at gå ud af Y-formede bro, der ligger ud til Grønjordssøen, som ifølge Naturstyrelsen er Amager Fælleds vigtigste fuglelokalitet http://www.naturstyrelsen.dk

“Dittes Hemmelige Bro” er dog også punktet, hvor vi må indse, at regnen ikke kun er en byge, men en tiltagende fornemmelse af bukseben og bluseærmer, der klistrer vådt under det nu ikke længere vandafvisende overtøj. Et par gange mister vi troen på, at “Rute til ro” overhovedet eksisterer længere. Vi mister også næsten viljen til at finde den, men da tvivlen er størst, møder vi et lille nysgerrigt rådyr.

Lige før man kunne have fanget den. Foto: Peter Helgstrand

Regnen er slået over i slud og sne, og vi er gennemblødte, da vi langt om længe når frem til Rute til Ro. Her er en af de første øvelser pudsigt nok at møde naturen med accept, også i regn, blæst og myg, som der står på skiltet.

En af de ti poster med øvelser på Rute til Ro. Foto: AmagerNyt

Det lykkes os at fjerne fokus fra gennemblødt tøj til natur, mens vi bevæger os rundt på posterne. Menneskearten møder vi kun én af, selvom de fyldte parkeringspladser langs Artillerivej vidner om, at vi langt fra er de eneste på fælleden denne lørdag.

Vådt tøj og røde kinder. Foto: Peter Helgstrand

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?