Hele Danmark samler affald

I weekenden 17. og 18. april inviterer Danmarks Naturfredningsforening til affaldsindsamling i hele landet. Her samler tusindvis af frivillige borgere affald op fra naturen i deres lokalområde. Du kan også være med til at give din lokale natur en hjælpende hånd og vinde kro-ophold eller kaffe.

Vil du være med til at samle affald? Det sker i weekenden 17. og 18. april. (Arkivfoto: Sergei Tokmakov.)

Af Pernille Lindblom

Når den årlige affaldsindsamling i hele landet finder sted i weekenden 17. og 8. april, så er det ikke kun lokalafdelingerne i Danmarks
Naturfredningsforening, der er i felten for at samle affald.

Foreningen bakkes op af hundredvis af virksomheder, sportsforeninger, klubber og familier, som vier en weekend til at rydde op i den lokale natur.

Der er indsamlinger i hele landet – og du kan også være med. Alt hvad det kræver, er vilje og en stor affaldspose, så kan du kombinere en frisk gåtur, med fællesskab og et renere lokalmiljø.

Sidste år blev der på landsplan indsamlet mere end 53.000 kilo affald -heriblandt 32.500 dåser, hvilket vidner om nødvendigheden for bred opbakning til miljøet.

Tilmelding til indsamling

På siden affaldsindsamlingen.dk kan du finde materialer, plakater, skabeloner og fotos, der kan hjælpe dig med at synliggøre din affaldsindsamling, hvis du som privatperson eller forening ønsker at invitere naboer, familie, venner eller det øvrige lokalmiljø til et samlet arrangement.

I år deltager alle arrangører af affaldsindsamlinger i konkurrencen om et ophold på Skovsgaard Gods på Langeland, og et års forbrug af økologisk kaffe fra Merrild. Du er automatisk med i konkurrencen, når du har oprettet en affaldsindsamling, men du kan naturligvis også bare udstyre børnene med en pose, og se hvem der kan samle mest skrald sammen i jeres husstand.

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?