Blomsterne og det farlige forår

Kribler det også i dine fingre efter at komme ud i haven og plante, nu hvor solen skinner, og weekenden står for døren? Her fortæller AmagerNyts haveekspert, Rasmus Johansen, hvilke planter du trygt kan sætte i jorden og hvilke du lige skal vente lidt med.

Rasmus Johansen er afdelingsleder i Plantorama. Foto: privatt

Af Pia Melander Guilbert

I supermarkederne sælges der allerede citrustræer og oliventræer, og det kan være fristende lige at sætte ekstra fart på foråret med sådan et til haven.

– Vent lidt, råder Rasmus Johansen, der er afdelingsleder i Plantorama på Englandsvej:

– Lige nu er der stadig nattefrost, og det kan de italienske haveplanter, som vi kalder dem, ikke tåle ret meget af.

Brug forstøver indendørs

Er du for utålmodig til den slags råd, er udestuen det bedste sted at opbevare de italienske haveplanter, råder Rasmus:

– Du kan også have dem i stuen, men så skal du huske at vande bladene med en forstøver, og du vil nok opleve, at de drysser lidt alligevel. Det ser så smart ud i boligbladene, men faktum er, at italienske haveplanter ikke trives indendørs.

Stedsegrønne planter og stauder kan du godt plante ud nu. Populære forårsblomster er stedmoderblomster og løgplanter som påskeliljer. De kan godt tåle frost.

Foto: AmagerNyt

– Måske lægger stedmoderblomsten sig ned efter en gang nattefrost, men den dør ikke af det.

Hvad så med de planter, du allerede har i haven, kan du gå i gang med at beskære dem?

– Buske og frugttræer kan man generelt godt beskære her i marts. Dog ikke blommetræer og kirsebærtræer. Roser og lavendler børn man også vente med til april, og hvad gælder hortensia så vent endelig til nattefrosten er ovre.

Fiberdug beskytter nye skud mod frost

Forårssolen er farlig for mange planter, understreger Rasmus Johansen:

– Den lokker dem til at skyde, og hvis nattefrosten så vender tilbage, dør skuddene og kommer ikke igen. Så får du en plante med mindre vækst. Har du en blomst eller anden plante, du er særligt glad for, som du ser er begyndt at skyde, kan du beskytte den med fiberdug, råder han.

Seneste artikler

 

Fik du læst?