“Vi er ikke bekymrede for fagligt efterslæb”

Mandag kan Dragør og Tårnbys 9. og 10. klasser vende tilbage i skole på halv tid. Her fortæller Rasmus Johnsen, der er centerchef for Børn og Kultur i Dragør, hvordan kommunen forbereder sig på at få de store klasser tilbage.

Arkivfoto: AmagerNyt

Af Pia Melander Guilbert

Torsdag aften blev et bredt flertal i Folketinget enige om at lade afgangselever i Region Hovedstaden komme tilbage fra på mandag. På halv tid. Det betyder, at de kan gå i skole hver anden uge og skal have fjernundervisning som hidtil hver anden uge. Eleverne opfordres til at blive testet to gange om ugen og være testet højst 72 timer inden skolestart.

Vi har talt med Rasmus Johnsen, der er centerchef for Børn og Kultur i Dragør om, hvordan kommunen forbereder sig på at at de store klasser tilbage.

– Vi har allerede to teststeder i kommunen, nemlig Hollænderhallen og Wiedergården, men på sigt er det også meningen, at vi vil tilbyde de store elever at blive testet på skolen, sådan som lærerne de sidste fire uger har haft mulighed for, fortæller Rasmus Johnsen og tilføjer, at planen er, at det kommer til at ske efter påske.

– Vi ser frem til den yderligere åbning på skoleområdet og glæder os over hvert lille glimt af normalitet, selvom vi også ved, at der er medarbejdere, som er bekymrede for den øgede smitterisiko. Dem gør vi alt, hvad vi kan for at betrygge, konstaterer Rasmus Johnsen.

Et døgn til forberedelse

Han indrømmer, at der har været en del tidspres forbundet med de mange ændringer, corona-restriktioner og genåbninger har betydet på skoleområdet:

– Men denne gang føler vi os klar. Vi talte med skolelederne i går, og som de sagde: Vi har jo haft et helt døgn til at forberede os.

Højt niveau

På Nordstrandsskolen kommer 9. og 10. klasse af praktiske grunde først tilbage tirsdag. Det samme gælder Dragør Skole, hvor eleverne har nogle virtuelle præsentationer, der skal fremlægges mandag.

– Hvad angår onlineundervisning har niveauet faktisk været ret højt for de store klasser. mange har ligefrem fået mere ud af undervisningen, så generelt er vi ikke bekymrede for fagligt efterslæb, selvom der kun er et par måneder til eksamen, understreger Rasmus Johnsen og tilføjer, at lærerne er meget opmærksomme på de enkelte elever, der har haft det svært med onlineundervisningen.

– De første par dage kommer nok til at gå med lige at finde hinanden igen og høre, hvordan alle har det, men så gælder det om at komme tilbage til normalt skema, slutter han.

Seneste artikler

 

Fik du læst?