Sådan giver jeg naturglæden videre

UDE-menneske: Tv-vært Lene Beier bruger naturen alt det, hun kan, og ser det som en selvfølge, at man så også passer på den. Derfor er hun en del af bestyrelsen i Naturvogterne Dragør og lærer sine børn at samle skrald.

Foto: privat

Af Pia Melander Guilbert

Hver morgen går Lene Beier seks kilometer. Under lock down har hendes to sønner været med, indtil den yngste skulle i skole igen. Nu er det kun den ældste. Lene er også vinterbader, har båd i Dragør Havn og ror kajak.

– Jeg er udemenneske, og når man bruger naturen så meget, som vi gør i vores familie, er det en selvfølge, at man også passer på den, konstaterer hun.

Naturvogternes nye logo er designet af Per Juel.

Det er fire år siden, Lene og hendes mand flyttede til Dragør, nærmere bestemt Søvang, og det var lidt af et tilfælde, de landede dér. Største krav var, at de ville bo ved vandet.

Medlem af Naturvogterne

“Hjem til gården”, “Landmand søger kærlighed”, “Beier bygger have”. Du kender Lene Beier som den energiske, glade tv-vært med det korte lyse hår og et stort smil, men vidste du, at hun oprindeligt er uddannet skolelærer, blandt andet i biologi?

– Jeg har en stor faglig viden om naturen og går meget op i biodiversitet og økologi, fortæller hun. Derfor var det også helt oplagt for Lene at slå til, da Lennart Løfberg, som er formand for Naturvogterne Dragør, søgte medlemmer til bestyrelsen.

Foto: Naturvogterne Dragør

– Jeg meldte mig ind og har også fået min mor med, understreger Lene, der er opvokset i Skive. Hendes mor er for nyligt flyttet fra Skive til Dragør for at være tættere på børn og børnebørn.

Lene understreger, at naturvogterne ikke kun henvender sig til dem, der “går meget op i det”:

– Det handler om at komme i dialog og dele viden. Alle kan være med!

Saml skrald og vind

Et af Naturvogternes første større initiativer er “Forårsrengøring af Dragørs natur” d. 28. marts. Her inviteres alle borgere til at tage en pose under armen og samle skrald op i lokalområdet.

Foto: Naturvogterne Dragør

– Vi har skaffet en masse fine præmier, som der bliver trukket lod om på dagen. Betingelsen for at være med er, at man lægger et foto op af sit skrald i vores facebook-gruppe, fortæller Lene, der selv tager sine børn med ud:

–Det er vigtigt for mig at give min kærlighed til naturen videre til dem, slutter hun.

Hør Lene fortælle om Naturvogterne Dragør her og meld dig ind i gruppen. Det er helt gratis:

https://www.facebook.com/lennart.lofberg/videos/

Seneste artikler

 

Fik du læst?