Go’morgen Amager…

Søndag 21. marts. Solen står op klokken 6.11 og går ned klokken 18.24  
Månen er tiltagende – halvmåne.

Søndag er himlen skyfri næsten hele dagen. Morgenens temperaturer ca. 5 grader. Om dagen maks. 8 grader. En anelse mere end i går. Man bliver glad for lidt i denne tid…Om natten 0°C.

21. marts – Benedicts dag – efter grundlæggeren af benedektinerklosteret på Monte Casino.

Namibia har nationaldag – og fejrer selvstændigheden fra Sydafrika i 1990.

Hvad skete?

2010 Efter 14 måneders politisk slagsmål får USA’s præsident Barack Obama vedtaget sin sund­heds­reform, der betyder, at 32 mio. amerikanere kan få en sundhedsforsikring.

2007 Danmark får tildelt værtsskabet for FN’s klimatopmøde i 2009. Det forventes, at konferencen skal munde ud i en ny global klimaaftale til afløsning for Kyoto-aftalen, som udløber i 2012. 
— 
Den største terrorøvelse i Danmark nogensinde finder sted på Østerbro i København. Sce­na­riet er en terrorbombe sprængt i en bus. En sprængt bus, ødelagte køretøjer og over 200 sminkede figu­ran­ter gør øvelsen realistisk.

2003 Folketinget konfirmerer VK-regeringens beslutning om at deltage aktivt i krigen i Golfen. Danmark vil sende korvetten Olfert Fischer og ubåden Sælen. Fartøjerne skal med 150 mand operere under amerikansk kommando. 
— 
Færgen Anholt skal på pension og sejler efter 21 år sin sidste tur på ruten Grenå-Anholt. Det er Danmarks eneste færge, der har været kapret. Det skete i 1995, hvor en styrmand i desperation over sin fyring bemægtigede sig kontrollen.

1986 Der udbryder en kraftig brand i tagkonstruktionen på Københavns Hovedbanegård. Alle elektriske ledninger bliver ødelagt, og S-togene må aflyses. Der sker skader for 25 mill. kr.

1971 Makkerparret Kaj og Andrea optræder første gang i en børneudsendelse i tv.

1970 I Amsterdam vinder Irland det europæiske Melodi Grand Prix med sangen “All Kinds Of Every­thing”, sunget af sangerinden Dana. Danmark deltager ikke.

1965 Anført af Martin Luther King begynder omkring 2.500 mennesker en march for farvedes borgerrettigheder. Marchen udgår fra Selma i den amerikanske sydstat Alabama.

1964 I Tivolis koncertsal i København vinder Italien det europæiske Melodi Grand Prix med sangen “Non ho l’eta”, sunget af Gigliola Cinquetti. Bjørn Tidmand deltager for Danmark med “Sangen om dig”, som bliver nummer ni.

1961The Beatles spiller første gang i Cavern Club i Liverpool. Efter nogle måneder bliver de fast engageret.

1945 Englands luftvåben foretager et ødelæggende luftangreb på Gestapos danske hovedkvarter, Shellhuset i København. Ved et uheld bliver også Den franske Skole på Frederiksberg ramt, og mange børn og lærere omkommer.

Født 21. marts:

1980 Ronaldo de Assis Moreira – brasiliansk fodboldspiller 
1964 Jesper Skibby – cykelrytter 
1957 Karin Jagd – skuespillerinde 
1948 Bjørn Uglebjerg – musiker og Gasolins første trommeslager (død 1994) 
1946 Timothy Dalton – engelsk skuespiller 
1942 Ulla Dahlerup – forfatter 
1940 Benny Holst – musiker og sanger 
1685 Johann Sebastian Bach – tysk komponist (død 1750)

Død 21. marts

2009 Eugen Tajmer – sanger og impresario (79 år) 
1991 Leo Fender – amerikansk instrumentmager bag Fender-guitaren (81 år) 
1901 Benjamin Harrison – USA’s 23. præsident 1889-1893 (67 år)
1201 Biskop Absalon, Københavns grundlægger (73 år)
 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?