Helle Barth ny borgmester i Dragør

Siden borgmester Eik Dahl Bidstrup tidligere på måneden meldte ud, at han forventer at stoppe som borgmester pr. den 1. juni 2021, har der været indledt politiske forhandlinger om en mulig omkonstituering af Dragør Kommunalbestyrelse. Nu er der indgået en politisk aftale.

Helle Barth (V) Foto: Dragør kommune

Af Pia Melander Guilbert

Venstre-poltikeren Helle Barth indstilles til at overtage borgmesterposten efter sin parti-kollega Eik Dahl Bidstrup. Det skriver Dragør Kommune i en pressemeddelelse.

Det er kredsen bag den nuværende konstituering, som har indgået en ny politisk aftale.Kredsen består af Socialdemokratiet (A), Dansk Folkeparti (O), Tværpolitisk Liste (T) og Venstre, Danmarks Liberale Parti (V). Uden for står Det Konservative Folkeparti (C).

Det understreges at borgmester-skiftet afhænger af, om Eik Dahl Bidstrup bliver valgt til formandsposten i fagbevægelsen Krifa, hvor han er opstillet som eneste kandidat. Formelt skal han vælges den 28. maj 2021.

Der er indkaldt til ekstraordinært møde i Dragør Kommunalbestyrelse den 31. maj 2021, hvor en række nødvendige beslutninger skal træffes for at være juridisk gældende. Blandt andet skal kommunalbestyrelsen godkende, at Eik Dahl Bidstrup træder ud af kommunalbestyrelsen, at en ny kommunalpolitiker træder ind i kommunalbestyrelsen, så den igen er fuldtallig, og at Helle Barth skal være ny borgmester. Dertil kommer fordeling af øvrige politiske poster i kommunalbestyrelsen og politiske udvalg.

Selv udtaler Helle Barth i en pressemeddelelse, udgivet af Venstre Dragør:

Helle Barth udtaler: 

”Jeg er meget glad for den tillid og opbakning, der er fra et bredt flertal i kommunalbestyrelsen til denne løsning og mig som afløser for Eik som borgmester for Dragør Kommune. Jeg vil gå til opgaven med stor respekt for Eik’s resultater og med energi søge det gode og tætte samarbejde med konstitueringsparterne og kommunalbestyrelsen, så den gode udvikling fortsætter. Jeg vil arbejde for at styrke den inddragende proces med demokratisk dialog og borgerinddragelse, så vi fortsat i fællesskab udvikler og styrker Dragør Kommune til gavn for borgerne”. 

Formand for Venstre i Dragør, Erik Skovgaard Nielsen udtaler:

”Vi er selvfølgelig meget kede af at miste en ualmindelig dygtig borgmester, som har sat et meget stort positivt præg på Dragør Kommune siden 2013. En indsats som har været præget af ønsket om at gøre en god kommune endnu bedre. Jeg er så meget glad for, at Eik kommer til at forlade posten med en kommune i god form, såvel i relation til serviceniveau som økonomi og at det er lykkedes at samle et bredt flertal i kommunalbestyrelsen bag den førte politik, senest illustreret ved det brede budgetforlig bakket op af en enig kommunalbestyrelse.  Jeg er også meget glad for, at Eik kan række stafetten videre til Helle Barth som ny borgmester. Helle har en solid og omfattende lokalpolitisk forankring med erfaring fra kommunalbestyrelsen gennem to perioder og som aktiv i det lokale foreningsliv. Det er et godt udgangspunkt for at videreføre det brede samarbejde, som vi i Venstre lægger meget vægt på, og udviklingen af den gode dialog og borgerinddragelse, som Helle har lagt mange kræfter”.

Seneste artikler

 

Fik du læst?