Tivoli vejrer forårsluft og gør klar til at åbne på lørdag…

Pjerrot, Columbine og Harlekin står klar lørdag kl. 11 til at klippe det røde bånd over til tonerne fra Tivoli-Garden og masser af blomster…

Tivoli åbner på lørdag – ikke helt som normalt, men alligevel…(Foto: Bax Lindhardt)

Tivoli åbner på lørdag formiddag og bliver for mange symbolet på Danmarks åbning mod mere normale tilstande.Tivolis nye sæson – nummer 179 – er præget af Covid-19 samt forsamlingsforbud mm. Forskellen er dog at i år ved alle, hvordan man håndterer Covid-19 modsat sidste år, hvor det var nyt.  Tivoli åbner med krav om 72 timers test, krav om pladsreservation og restauranterne er lukkede. Tivoli holder lukket på hverdage og lukker kl. 20. Og der er naturligvis mulighed for at købe take away-mad flere steder.

Sæsonen i år lægger ud med et påsketema med tusindvis af påskeliljer, dekorerede æg og levende lam og munder ud i nye festivals, et internationalt Scaryhouse samt Michelin pop-up-restauranter. Fredagsrock forventes også at gøre comeback senere på sommeren, hvis forsamlingsforbuddet ophæves.

“Uhyggelig” sommersæson

Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch, som er klar til at åbne sin allerførste sommersæson, siger:

Masser af smukke påskeblomster i Tivoli. 3.500 påske og pinseliljer plantes ud i krukker og fade. 20.000 forårsplanter i krukker, fade og bede.

“Tivolis mål har under hele Covid-19 været, at gøre gæsterne og medarbejdernes tryghed til vores førsteprioritet samtidig med, at magien skal holdes intakt. Derfor følger vi Covid-19 udviklingen dag for dag og er klar til at tilpasse os, så gæsterne får en god oplevelse, der lever op til alle restriktioner. Samtidig står vi klar til at åbne mere op, så snart det er muligt. Vi har planlagt en sommersæson, der kan fodre alle de kultur, mad – og oplevelseshungrende gæster til fulde, og det glæder vi os meget til. I år sætter vi særligt fokus på gastronomi med op til flere nye restauranter. Forhåbentligt vender Fredagsrock også tilbage sammen med en lang række andre nye musikinitiativer, og vi har opfundet et stort antal nye kulturevents, hvor langt de fleste blot kræver en entrebillet for at deltage”, siger Tivoli-direktøren.

Ny festival på vej
Mange har savnet duften, lyden og samværet i forbindelse med festivaler, og det bliver der masser af i år. Senere på året får Tivoli Have & Blomster Festival premiere. Her kan gæsterne se Tivolis gartnere og samarbejdspartnere folde sig ud og opleve blomsterskulpturer, kunstudskæring i træstammer, nye typer planter og blomster, samt selv få jord under neglene. Og der bliver en Mad & Vin Festival, hvor der vil være et stort marked på plænen, smørrebrødsfestival, talks og kåring af Danmarks bedste sommelier 2021.

Gave til gæster med hang til gys
En ny forlystelse ser dagens lys i 2021, da Tivoli sidste år besluttede at investere millioner i, hvad der bliver Danmarks største permanente scaryhouse med skuespillere – Villa Vendetta.

Udover at give gæster med hang til gys en oplevelse, er formålet at udnytte Tivolis areal endnu bedre, sådan at gæsterne spredes yderligere rundt i forlystelseshaven.

Ingen fast åbningsdato er endnu blevet besluttet, men når dørene åbner for Villa Vendetta bliver det muligt for Tivolis gæster at komme på en 150 meter lang rejse gennem 12 forskellige rum fordelt på 800 uhyggelige kvadratmeter.

Historien går på, at der i mange år har boet en familie i H.C. Andersen Slottets kælder, som efter mange års arbejde i Tivoli er blevet glemt. Ingen ved rigtig, hvem de er, men en ting er sikkert, og det er, at årtiers glemsel har gjort dem grumme, bitre og har forvandlet dem til galninge, som alle bør holde sig langt fra. Både Tivolis udviklingsafdeling og skræmmekonsulenter fra firmaet Dystopia Entertainment i Vejle har sammen udviklet konceptet.

Skaldyr og specialøl
Ambitionen er, at det gode måltid i Tivoli skal fylde mindst lige så meget som forlystelser og kultur, og at Tivoli skal være stedet for gode måltid, men også scenen, hvor gæsterne præsenteres for nye trends. Det er ikke hver dag, at Tivoli kan invitere på gastronomi på Michelin-niveau, men til sommer sker det. Tivoli byder velkommen til Restaurant AOC fra København og KOKS fra Færøerne, begge med to stjerner Michelinguiden. Hver især laver pop-up-restaurant i Det japanske Tårn i Tivoli i løbet af sommeren. Derudover rykker der i den tidligere Tivoli Promenade en ny fiske- og skaldyrsbistro samt ny bar ind. Det sker fra juli og restauranten skifter navn til Figaro – Fiske & skaldyrsbistro, noget som længe været et stort ønske at kunne tilbyde gæsterne i Tivoli. Samtidig rykker Gasoline Grill ind med deres kvalitetsburgere i Woodhouse, mens den billedskønne Færgekro er tilbage i Tivoli-Søen så god som ny.

Fredagsrock vender tilbage
For første gang siden tilblivelsen af Fredagsrock i 1996 var der kun få sprøde guitarsoloer at høre fra Plænen i 2020. Heldigvis forventes Fredagsrock at vende tilbage senere på sommeren, hvis forsamlingsforbuddet tillader det. Programmet er endnu ikke fastlagt og vil blive bestemt efter, hvordan det går med restriktionerne, men en ting er sikkert, og det er, at Tivolis gæster endnu engang vil kunne høre musik i Tivoliomgivelser.

Klassisk musik
Oven på et år med aflysninger bliver sommeren 2021 sæsonen, hvor det musikhungrende publikum kan få stillet sulten med en stribe af musikalske Tivoli-minder. Med alt fra gratis Plænekoncerter med Brd. Price og Maria Lucia, samt musik fra Hollywoods gyldne æra til verdensstjerner af stort format til festivalen Stjernestunder, hvor det vil være muligt at opleve nogle af verdens bedste sopranstjerner, som for eksempel Renée Flemming, Patricia Petibo og Barbara Hannigan i salene. Et helt nyt koncept, kaldet “Torsdags Klassisk” får premiere, og programmet er i samarbejde med Musikchef Peter Lodahl for første gang sat sammen af ingen ringere end Copenhagen Phil selv. Sommerklassisk sæsonen starter 27. maj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

En søndag med tomhed

  Jeg går straks til bekendelse: Mit tv-apparat svigtede mig forrige søndag.  Naturligvis hang det på væggen  – men uden lyd og billede. Det konstaterede

Læs mere »