Google hjælper med skønne vandreture på Amager

Dansk Vandrelaug i spændende samarbejde med Google Maps, der viser vej til Danmarks bedste 288 vandrestier – heraf tre på Bornholm.

Nu kan Google Maps hjælpe med vandretur på Amager. (Foto: Finn Edvard)

Dansk Vandrelaug og Google viser nu vej til landets 288 bedste vandrestier. Vandring er i stor vækst herhjemme, og nu bliver det nemmere at opdage smukke skovstier og kyststrækninger. Et samarbejde mellem Dansk Vandrelaug og Google betyder, at Google Maps fremover viser vej til nogle af Danmarks fineste vandreoplevelser.

Der er selvsagt også gode vandreture mange steder på Amager, på Kalvebod Fælled, Kløverstien på Vestamager m.m.

Danskerne vil vandre

Danskernes vandrelyst er blevet vækket kraftigt til live i løbet af det seneste år med coronakrise. Med krav om afstand og små forsamlinger har gåture været en af de måder, man har kunnet se familie og venner. Og fra i dag får danskerne endnu en grund til at dyrke deres foretrukne motionsform.

Dansk Vandrelaug og Google går nemlig sammen i et nyt partnerskab, der betyder, at danskerne gennem Google Maps bliver guidet til 288 af de bedste danske vandrestier. Hidtil har det været svært for den almindelige dansker at få et samlet overblik over gode vandrestier – det bliver nemmere nu.

“Vi har et erklæret mål om at give danskerne mulighed for at færdes og opholde sig i naturen. Derfor er det et rigtig vigtigt fremskridt, at de bedste vandrestier herhjemme nu bliver mere tilgængelige for folk via Google Maps. Vi håber, at det giver anledning til, at endnu flere kommer ud og nyder naturen fra påsken og frem,” siger Steen Kobberø-Hansen,landsformand i Dansk Vandrelaug, der er Danmarks største vandreorganisation.

Nøje udvalgte stier

Konkret har Google Maps nu fået 288 geografiske markeringer, som hver er udtryk for startstedet på en vandresti. Samtlige stier er udvalgt af Dansk Vandrelaug bl.a. på baggrund af en række specifikke kriterier, f.eks. at stierne skal være tydeligt markeret og gerne starte og slutte samme sted. Derudover er stierne etableret og bliver løbende vedligeholdt af anerkendte organisationer som Friluftsrådet, der står for Kløverstierne, og SPOR i Landskabet under Landbrug & Fødevarer.

Samlet set får danskerne inspiration og adgang til flere end 2.000 kilometer vandrestier ved at åbne Google Maps enten på telefonen, computeren eller i bilen. På verdensplan er Danmark det land, hvor befolkningen har bevæget sig mest ud i naturen under coronakrisen, og Google håber med partnerskabet at kunne styrke den tendens yderligere.

Mange vandrestier

“Næsten uanset hvor i Danmark, man befinder sig, er der en smuk vandresti i nærheden. Eksperterne har lavet et fremragende benarbejde i forhold til at udvælge og kortlægge netop de ruter, som viser den alsidige danske natur og fortæller gode lokalhistorier. Vi er glade for at kunne gøre dem mere tilgængelige, så de fremover blot er få klik væk,” siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Vandring – og naturen generelt – er en kæmpe trend i Danmark netop nu.  Vi søger dobbelt så meget på vandring som i 2016, og salget af vandrestøvler er steget med 296 pct. på blot et år.

De 288 stier består af tre forskellige typer af stier.

  • Kvalitetsstier er certificeret af Dansk Vandrelaug ud fra en række kriterier. De skal byde på smukke naturoplevelser, være langt fra befærdede veje, og start- og slutpunktet skal enten være det samme sted eller være forbundet med offentlig transport.
  • Kløverstier er udviklet af Friluftsrådet og har det fællestræk, at man fra ét centralt udgangspunkt kan gå, løbe og cykle en tur på fire forskellige distancer. På ruterne er der fortællinger om de steder, man passerer.
  • Spor er vandrestier etableret på baggrund af frivillige aftaler mellem lodsejere og organisationen SPOR. Ruterne kan gå gennem marker, skove og enge og skal give danskerne mulighed for at opleve sider af naturen, som ellers ikke er tilgængelige.

Find stierne fra torsdag 25. marts

Stierne kan fra i dag findes i Google Maps på samtlige platforme; browserudgaven og apps til både Android og iOS.

Man finder stierne ved at søge på ordet “vandreområde”. Derefter dukker de nærmeste vandrestier op som røde vandrenåle på kortet. Du skal kigge efter nåle, hvis navn begynder med “Kvalitetssti”, “Kløverstien” eller “Spor”, f.eks. Kløverstien på Vestamager, Spor Jons Kapel på Bornholm eller Kvalitetssti Rebild.

  • Dansk Vandrelaug er med cirka 10.000 medlemmer landets største organisation af vandrere. Organisationen tilrettelægger og gennemfører hvert år godt 2.500 vandreture i Danmark og udlandet.
  • SPOR i Landskabet har eksisteret siden 1997 og er et samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Skovforening, Friluftsrådet, KL, Landdistrikternes Fællesråd og Danmarks Jægerforbund.
  • Friluftsrådet er Danmarks største friluftsorganisation, som arbejder for at forbedre mulighederne for, at danskerne kan bruge og opleve naturen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?