Udvalg skal få Tårnby ud af den store ledighed

Inden coronakrise var Tårnby en af landets stærkeste erhvervskommuner. Det er der nu vendt op og ned på. Derfor har kommunalbestyrelsen nedsat et udvalg af erhvervsfolk og politikere, der skal stå bag en strategi til at skabe flere arbejdspladser.

Borgmester Allan S Andersen (S) Foto: Tårnby Kommune

Af Pia Melander Guilbert

Op til coronakrisen var Tårnby en af landet stærkeste erhvervskommuner med stor vækst i antal virksomheder og private arbejdspladser. Krisen har vendt op og ned på erhvervssituationen. Derfor har Kommunalbestyrelsen nedsat et opgaveudvalg, der skal udarbejde forslag til her og nu indsatser, og som også skal lægge sporene til en langsigtet en strategi for udvikling af erhverv og arbejdspladser. Det skriver Tårnby Kommune i en pressemeddelelse.

Målet er er fastholde de gode rammer i Tårnby, hvor det er muligt at bo, leve og arbejde lokalt på øen, kombineret med et blik på fremtiden.

Lufttransport og oplevelseserhverv årsag til dystre prognoser

Forklaringen på at coronakrisen har ramt Tårnby så hårdt, findes i den særegne erhvervsstruktur i Tårnby, hvor der er en stor specialisering inden for lufttransport og oplevelseserhverv, med bl.a. lufthavnen, hoteller og Den Blå Planet. Det er netop disse erhverv, der er hårdt ramt af corona-krisen, og på grund af denne sammensætning, har Tårnby oplevet den store stigning i ledigheden og den store nedgang i erhvervsaktiviteten under krisen.

Borgmester Allan S. Andersen glæder sig til at komme i gang med arbejdet i udvalg, og forklarer om baggrunden for at nedsætte udvalget:

”Lige siden den første nedlukning i marts 2020, har vi set ind i dyster prognoser for beskæftigelsen. Vi har som offentlig myndighed igangsat en bred palet af tiltag for at hjælpe erhvervslivet, blandet med fremskyndelse af vores regninger til leverandører og udsættelse af betaling af dækningsbidrag, samt en fremskudt indsats fra vores jobcenter i Jobcenter CPH.”

Opgaveudvalget skal aflevere en rapport i slutningen af 2021, og dermed give deres forslag til en erhvervsstrategi videre til den kommende nye kommunalbestyrelse. Arbejdet begynder i 2021, og forventes at række langt videre.

Allan S. Andersen udtaler endvidere:

”Vi frygter, at det kan tage et stykke tid at få de brancher op i fulde omdrejninger igen, og måske vil der ikke være de samme jobs som før krisen. Det ligger mig på sinde at sikre, at der i mulighedernes kommune Tårnby også er lokale arbejdspladser. Derfor samler vi de gode tanker nu, så vi kan ligge sporene for fremtidens erhvervsudvikling”.

Medlemmer søges

De politiske medlemmer af udvalget bliver: Borgmester Allan S. Andersen (formand), og Jan Jakobsen (A), Klaus Bach (A), Winnie Sørensen (F), Dorthe Hecht (Ø), Carsten Fuhr (C), Dennis Clausen (V), Brian Bruun (O) og Liv Gam (løsgænger). Desuden vil man gerne finde ni medlemmer blandt arbejdsmarkedets parter, lokale virksomheder og personer med indgående kendskab til erhvervsrammebetingelser og iværksætteri. Det er meningen, at udvalget skal mødes allerede i april, og der er lagt et forslag om et større program med workshops, analyser og forskellige input til arbejdet.

Seneste artikler

 

Fik du læst?