Vi glæder os til at møde folket på Folkemødet…

Som det fremgik af diverse medier forleden, er der kommet et nyt medlem i bestyrelsen for Foreningen Folkemødet. På generalforsamlingen valgtes den tidligere pressechef for fhv. statsminister Lars Løkke Rasmussen, den politiske kommentator på TV2, Søs Marie Serup.

Hun kommer til at sidde i Folkemødets bestyrelse sammen med bl.a. Bornholms borgmester Thomas Thors, den siddende borgmester på Bornholm  er “født” medlem af bestyrelsen, advokat Bruno MånssonVibeke Klarup, der er formand for Rådet for Socialt Udsatte, Alfred Josefsen, der er bestyrelsesformand i Unicef Danmark og Olav Hesseldahl, der er medskaber af Ungdommens Folkemøde.

Det er altsammen, inklusive det nyvalgte medlem, dygtige og kompetente folk, der alle med rette sidder i Folkemødets bestyrelse.

Og det er glædeligt  – ikke alene for Bornholm, men for hele landet, at det ser ud til, at der i år kan holdes et folkemøde i Allinge, omend i reduceret format. Folkemødet er en bragende god idé og det har sin helt rigtige plads på Bornholm. At der følger en hel del handel og besøgende med er foreløbig ikke blevet opfattet som en byrde blandt øens næringsdrivende.

Alt er godt, omend undertegnede alligevel ikke kan nære sig for et lille hjertesuk: Måske der næste gang bliver en plads ledig i bestyrelsen kan blive plads til et medlem, der i højere grad repræsenterer folket?

I forvejen efterlader Folkemødet unægteligt noget, der minder om en sommerudflugt for Christiansborgs folkevalgte og den medfølgende presse. Blot er Snapsetinget nu skiftet ud med Allinge Havn, hvor der spises pindemadder og drikkes hvidvin og mundtøj, der løber. Hvor er det godt at møde folket…

Øh bøh, de fleste ved allerede, at det er noget nært umuligt for almindelige mennesker, altså folket, at komme til Bornholm i de dage, Folkemødet finder sted. Overnatning er stort set umuligt at betale for almindelige mennesker. Altså folket… Hoteller er forlængst udsolgt og privat indkvartering koster en formue.

Man får nærmest indtryk af, at almindelige mennesker kommer lidt til ulejlighed i de dage, hvor Folkemødet finder sted. Og der er ikke mange rengøringsassistenter fra Aalborg eller buschauffører fra linje 5 i København med, når der synges morgensang i de kønne omgivelser i Allinge.

Jo, der er mange repræsentanter med fra foreninger og organisationer, unge mennesker er også med , ja ja ja. Men det er altså ikke dem, der løber med opmærksomheden, når tv-stationernes nyhedsudsendelser bringer reportager fra Folkemødet.

Så er det fortrinsvis medlemmer af Folketinget, muligvis uden slips og høje hæle, der udtaler sig vidt og bredt om det fortrinlige i Folkemødet, hvor folket kan mødes og udbrede kendskabet til den demokratiske samtale.

Men skulle vi ikke i højere grad sørge for, at folket får mulighed for at deltage i Folkemødet? Eller har jeg misforstået noget?

God weekend til hele folket.

Seneste artikler

 

Fik du læst?