AstraZeneca skifter navn

Siden 11. marts har vaccinen AstraZeneca været sat på pause, mens den undersøges for at kunne give alvorlige bivirkninger, blandt andet blodpropper og blødninger. Nu skifter den navn til Vaxzevria.

Foto:Mads Claus Rasmussen/Scanpix Ritzau

Af Pia Melander Guilbert

I Danmark er vaccinen AstraZeneca foreløbigt sat på pause frem til uge 15. Nu skifter den navn til Vaxzevria. Det skriver TV2, som også oplyser, at der ikke er ændret noget ved selve vaccinen: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-03-30-astrazenecas-vaccine-faar-nyt-navn

Over 140.000 danskere, heriblandt også borgere i Tårnby og Dragør har allerede modtaget minimum et stik med vaccinen og den nuværendeprognosefor, hvornår alle vil være færdigvaccinerede afhænger af, at den igen tages i brug.

– Der er ikke noget specielt i det her. Det er bare, at den nu får et produktnavn, siger Jacob Lund, som er AstraZenecas kommunikationsdirektør i Norden, til TV 2.

Han sammenligner det med, at vaccinen fra Pfizer-BioNTech for eksempel har fået navnet Comirnaty.

– Det her har været planlagt i mange måneder, og det er helt sædvanligt og også noget, som man ser med de andre vacciner, uddyber Jacob Lund.

Af EMA’s (Det Europæiske Lægemiddel Agentur) hjemmeside fremgår det, at vaccinen fra Pfizer-BioNTech siden godkendelsen i slutningen af december hele tiden har heddet Comirnaty. Til sammenligning er navneændringen for AstraZeneca-vaccinen foretaget 26. marts, som er lige under to måneder efter godkendelsen i EU.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?