Sidste bjæf i hundesagen

Debatten var heftig og tonen hård mellem modstandere og tilhængere, da Venstre og DF for næsten et år siden foreslog, at løse hunde skulle forbydes i Dragør Gamle By og et område omkring havnen. I går træf By- Plan- og Erhvervsudvalget den endelige afgørelse i sagen, som blev: ingen forandring.

Foto: AmagerNyts arkiv

Af Pia Melander Guilbert

Også fremover kan hundeejere i Dragør, der har fuld kontrol over deres hund, lufte den uden snor, sådan som der anvises i den landsgældende hundelov. Det blev fastslået på gårsdagens møde i By- Plan og Erhvervsudvalget. Heller ikke et forslag om at investere i flere skilte til en anslået af værdi af 5000 kroner blev ved mødet vedtaget, fremgår det af referatet. Selv Venstre, der havde været med til at stille forslaget, stemte i sidste ende for at beholde de eksisterende regler.

Forud for afgørelsen havde sagen været i offentlig høring, og der var kommet 135 høringssvar. 91 stemte imod den nye hundelov, mens 44 stemte for. Desuden kom en del forslag, blandt andet om at man i stedet for at lave en decideret regel skulle føre en kampagne med opfordring til at have sin hund i snor.

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Forårsfornemmelser…

De af læserne, der har fået et forkert indtryk af overskriften, bliver slemt skuffede nu. For begrebet forårsfornemmelser dækker over andet og mere end forplantning

Læs mere »