Sidste bjæf i hundesagen

Debatten var heftig og tonen hård mellem modstandere og tilhængere, da Venstre og DF for næsten et år siden foreslog, at løse hunde skulle forbydes i Dragør Gamle By og et område omkring havnen. I går træf By- Plan- og Erhvervsudvalget den endelige afgørelse i sagen, som blev: ingen forandring.

Foto: AmagerNyts arkiv

Af Pia Melander Guilbert

Også fremover kan hundeejere i Dragør, der har fuld kontrol over deres hund, lufte den uden snor, sådan som der anvises i den landsgældende hundelov. Det blev fastslået på gårsdagens møde i By- Plan og Erhvervsudvalget. Heller ikke et forslag om at investere i flere skilte til en anslået af værdi af 5000 kroner blev ved mødet vedtaget, fremgår det af referatet. Selv Venstre, der havde været med til at stille forslaget, stemte i sidste ende for at beholde de eksisterende regler.

Forud for afgørelsen havde sagen været i offentlig høring, og der var kommet 135 høringssvar. 91 stemte imod den nye hundelov, mens 44 stemte for. Desuden kom en del forslag, blandt andet om at man i stedet for at lave en decideret regel skulle føre en kampagne med opfordring til at have sin hund i snor.

Seneste artikler

 

Fik du læst?