Amagerbutikker roser forslag om bilfrie søndage

Så længe infrastrukturen holder sammen på det hele, så kan der være gode grunde til at lukke Amagerbrogade for bilkørsel om søndagen, lyder det fra Amager Butikkerne…

Amagerbrogade – bilfri om søndagen? (Foto: Finn Edvard)

 

“Bilfrie søndage kan være rigtig en god idé for både for miljøet, borgerne og erhvervslivet”.

Sådan lyder det i en udtalelse fra Amager Butikkerne i anledning af foralaget om at gøre København til en bilfri søndag om søndagen.

Formanden for Amager Butikkerne, ejendomsmægler Mogens Steffensen siger, at der
kan være et stort udviklingspotentiale i at sørge for, at vi som borgere får nye måder at opleve byrummet på.

“Det ser vi hos Amager Butikkerne afgjort også som en gevinst for butikkerne. Hvis det samtidig kun er enkelte gader man lukker af, så er infrastrukturen til at folk stadig kan komme til og fra Amager. Det er jo forhåbentlig ikke hele Amager, der vil blive bilfrit om søndagen, men eksempelvis bare Amagerbrogade. Og det kan der være masser af ræson i”, siger Mogens Steffensen.

Ejendomsmægler Mogens Steffensen – formand for Amager Butikkerne

 
Formanden fortsætter:

“Hvis vi tager udgangspunkt i det, som overborgmesteren spiller ud med, så vil det være oplagt, at give butikkerne mulighed for at sætter boder ud, så de kan være med til at gøre gaden festlig og få amagerkanerne ud i byrummet. På den måde kunne man jo sagtens skabe både grøn udvikling og erhvervsfremme. Det er hvert fald noget, som vi i Amager Butikkerne kan støtte op om”, siger Mogens Steffensen.

Nye muligheder til små butikker

Mogens Steffensen understreger, at det er vigtig at have for øje, at hvis man f.eks. lukker Amagerbrogade af for biler om søndagen, så er der mange små (og for tiden hårdtprøvede) butikker, som mister kunder, der ellers plejer at bruge bilen til at handle hos dem.

Man skal huske at tænke på de små butikker, der lever af kunder, der bruger bilen…

“Der skal man jo være opmærksom på, at få skabt et balanceret projekt, så man giver disse butikker nye muligheder. Derfor kan det også være problematisk, hvis gadebilledet, på de bilfrie søndage, lige pludselig bliver domineret af indforskrevne fra forstæderne, der sætter boder op og laver kræmmermarkeder. Det vil være med til at udvande det udviklingspotentiale, der faktisk ligger i de bilfrie søndage og gøre det endnu sværere for de lokale butikker at drive forretning. Tiltaget skulle også gerne styrke det lokale, og at bruge muligheden for at skærme af for biler til at skabe liv og aktivitet – som man eksempelvis ser det i Paris – kan netop blive til glæde for både borgere og butikker”, siger Mogens Steffensen.

Cafeer og restauranter

“Sålænge vores caféer, restauranter og butikker må deltage, kan vi i Amager Butikkerne ikke se noget i vejen for, at børn kan tegne en hinkerude med kridt på fortovet eller få sat en skaterampe op. Det ville da tværtimod være genialt! Det vil også kunne tiltrække dem,  der måske ellers ikke kommer på Amagerbrogade og de mange hyggelige sidegader”, siger Mogens Steffensen og slutter:

“Det er nu ikke fordi, at vi til hverdag går og er sentimentale i Amager Butikkerne, men vi indrømmer gerne, at vi i forslaget om bilfrie søndage også ser en mulighed for at komme tilbage (blot en lille smule) til et vibrerende byliv, hvor gaden er vores fællesmødested – når vi handler, mødes med en kær ven eller bare vil ud og mærke byen.”

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?