Endelig vedtagelse af Lidl-planen

Onsdag forventes By- Erhvervs- og Planudvalget i Dragør Kommune at vedtage udvidelsen af stueetagen på Kirkevej 137-139 , der fremover skal huse den meget omdiskuterede Lidl.  En venstre-svingsbane fra Kirkevej og vejbump på D.B Dirchsens Allé er supplerende ændringer efter høringssvarene.

Illustration af den nye Lidl butik på Kirkevej i Dragør. Kilde Dragør Kommune

Af Pia Melander Guilbert 

Nogle borgere glæder sig. Andre frygter det pres, den kommende Lidl på Kirkevej i Dragør vil lægge på trafikken og de øvrige forretninger. En ønsket ændring i lokalplanen har været i offentlig høring, og på onsdag forventes By- Erhvervs- og Planudvalget at godkende ændringen, der giver Lidl lov til at udvide med op til til 240 kvadratmeter i stueplanet på Kirkevej 137-139.

Høringssvarene har dog betydet, at Lidl for at få godkendt ændringen i lokalplanen skal betale for en ekstra venstre-svingbane fra Kirkevej og et vejbump på D.B. Drchsens Allé, nord for Rosenengen.

Lidl betaler for ændringer

Af oplægget til onsdagens møde fremgår det, at administrationen på baggrund af de indkomne bemærkninger desuden finder, at der bør foretages enkelte ændringer i lokalplanen samt i kortbilag. De forslåede ændringer omhandler blandt andet lys-gener, udseende af ventilationsanlæg og anvendelse af parkeringspladser.

Lidl er indforstået med at betale for venstre-svingsbane og vejbump, fremgår det af oplægget til mødet.

Lidl har tidligere udtalt, at man vil gå i gang med byggeriet så snart projektet er godkendt politisk. Hvad der så kommer til at ske med Dragørs eneste renseri, Samo Rens, er endnu uvist. Samo Rens har en erhvervsbeskyttet kontrakt, og der endnu ikke er fundet en tilfredsstillende løsning på, hvor det skal ligge fremover, fortæller indehaver Saleem Raza til AmagerNyt.

Seneste artikler

 

Fik du læst?