Slut med AstraZeneca

AstraZeneca vaccinen fjernes helt fra det danske vaccinationsprogram. Det bekræfter Sundhedstyrelsen på et pressemøde i dag.

Sprøjter trækkes op og gøres klar i forbindelse med at det første vaccinecenter i Region Hovedstaden åbner i Øksnehallen, ved Halmtorvet i København, onsdag den 13. januar 2021.

 

Af Pia Melander Guilbert

Danmark bliver nu det første land, der helt dropper brugen af AstraZeneca vaccinen. Det oplyser Sundhedstyrelsen på et pressemøde i dag.

De cirka 149.000 personer, der har modtaget første stik med en vaccine fra AstraZeneca, vil  blive tilbudt en anden vaccine, oplyser Sundhedsstyrelsen, der også kan oplyse, at det vil betyde en udskydelse af det færdige vaccinationsprogram med tre uger. Borgere over 50 år forventes nu at være blevet tilbudt to vaccinestik den sidste uge i juni, viser den nye vaccinekalender.

Sundhedsstyrelsens vurdering er, at det på baggrund af blandt andet smittetrykket i Danmark er bedst at stoppe med at bruge vaccinen, selvom det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA fastholder, at fordelene ved vaccinen opvejer de mulige ulemper.

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Go’morgen Amager

Mandag 3. maj – solen står op klokken 05:23 og går ned 20.50. Dagen er tiltaget med 08.26 minutter. Månen er aftagende – halvmåne. Vejret: vekslende skyer og

Læs mere »